• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganov

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo jiného kvalitního masa: falešná svíčková, maso na rumpsteaky atd. Maso musí totiž při vaření ry
    • 3
      ks cibule minimálně
    • 2
      lžička mouka
    • 500
      g zakysaná smetana necelých
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • máslo a olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky. Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom pridáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut. Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.
2
Podáváme nejépe s hranolkami.
3
Tento recept lze pravděpodobně připravit i z kuřecího masa, hovězí je ale samozřejmě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pevondracek | 8. 12. 2013 13:03

    výborný recept...na jedničku

  • Vlado | 4. 5. 2013 10:12

    nehadajte sa ci tam patri kecup huby pretlak a ci to jest z cestovinou ryzou alebo varenymi zemiakmi, ja som vyskusal viacero receptov a blizim sa k Stroganoff by my taste o jedle sa nikdy nema vraviet ze je to nechutne , alebo odporne - tisic ludi = tisic chuti - je len dobre ze ti nechuti to iste jedlo ako mne , lebo by si my ho zozral - je to to iste jako so zenami :-D :-D :-D

  • Máxima | 20. 11. 2012 13:33

    Správný a neošizený kečup z rajských je stejná delikatesa jako např. francouzský dresing apod.... To jen kdesi někdo kečup v TV zavrhl a ostatní to opakují....

  • drzoli | 25. 2. 2012 15:53

    sampiony do stroganova nepatria, to je hlupost, original sroganov, obsahuje: maso, cibula, muka, horcica, smotana

  • Tomas | 14. 11. 2011 19:17

    Sv Stroganov jsem delal tisickrat, prodavala se za 250,- a kecup a zampiony tam patri, stejne jako smetana, kys.nedavam. Pecene bramborove mesicky ve slupce jsou jako priloha nej, s testovinama bych to nejedl. Mouka je zbytecna, s kvalitni smetanou se jidlo zahusti vic nez dostatecne samo, navic mouka se musi tepelne zpracovat aby nesedala na jazyk a jidlo bylo jemne, rikavalo se tusim 20 min? :) A protlak...to je teprve fuj. Prave ta nasladla chut je na tom jidle super ale pokud vam to chutna :) Stroganov je jinak moc super jidlo, takze kdo nezkusil... Dobrou chut

  • Martas | 26. 9. 2011 11:42

    S kečupem? Snad s hořčicí, barbaři!!!!

  • pepe | 4. 8. 2011 12:20

    Je to TEN hranolek, ne TA hranolka.

  • Anonymous | 17. 1. 2011 15:30

    Ja tam zampiony davam.

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2010 23:05

    Opravdu super. Také nechápu, co v ostatních receptech dělají žampiony. Přidala jsem protlak a nemůžu hodnotit jinak než 1*

  • Olga | 29. 11. 2010 16:34

    Kečup? Kde se v tomhle receptu vzal kečup? Fujky! Když už, tak nesolený a neslazený rajčatový protlak.

  • Patrick Schmitt | 4. 4. 2008 20:35

    Ano u originálního Stroganova se cibule po opečení výjme, tento recept je ale míněn spíš jako mírná variace, ve které se cibule ponechává v opékací nádobě. I takto to totiž chutná velmi dobře. ;-) I proto jsem recept nenazval přímo a jen Stroganovem. :-)

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:27

    Jen bych ještě podotkla, že cibule se po opečení má vyndat, na zbylém tuku opéct maso a cibule se tam znovu vrací, až je pokrm zcela hotov. Pokud se vám podaří cibuli pokrájet na hezké kroužky, je to pak i estetické. Proto raději používám cibule malé a více kusů.

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:22

    Toto je skutečně pravý recept na Stroganova. Nechápu, kde se v ostatních zde uvedených receptech vzaly houby. V žádné mezinárodní ani národní ruské kuchařce se žampiony do Stroganova nedávají.

  • Jíťa Rigi | 2. 1. 2007 16:21

    Tak jsme vyzkoušeli a bylo to dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí svíčková Kečup - jemný Máslo Mouka Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Milionová polévka

Milionová polévka

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Medové trubičky

Medové trubičky

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
36
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nejluxusnější party ve Varech: Vdova Bartošková odhodila černou!

Nejluxusnější party ve Varech: Vdova Bartošková odhodila černou!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact