• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganoff

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 99
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule (menší)
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 700
      g hovězí svíčková (nebo hovězí roštěnec)
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi 7 minut. Přilijte zakysanou smetanu s hořčicí a hladkou moukou a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vložte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte. Podávejte s noky, knedlíky nebo třeba i s rýží.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Martin | 22. 9. 2016 01:27

    Naprosto správně! Južnyj sos, kdepak hořčice, a nejspíš ještě "plnotučná", která je sice jinak vynikající, ale nikoli do tohoto pokrmu. A navíc doporučení podávat mj. s knedlíky. To skutečně není Stroganoff. Máte pravdu, ale vyznavače náhražek nejspíš jen a jen pohoršíte, protože jim popsaná "kejda" asi bude chutnat. Ještě samozřejmě vše ochutí "žlutým kořením". Ach jo. :-(

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • fanda | 19. 2. 2016 20:47

    ano, to je ruský recept a je to rozhodně ta nejlepší varianta

  • MicekBoris
    MicekBoris | 18. 11. 2015 11:15

    Tento postup, receptura bohužel nejsou v zásadě správné. Žampiony tam nepatří, ikdyž tím nelze nic zkazit. Cibule "na kolečka" rozhodně NE, vždy jemně sekaná. Hořčice také ne. Na dochucení se přidává tzv. "Jižní omáčka". Doporučuji prostudovat originální ruské kuchařky vydané u nás dříve, např překlad ruské kuchařky z r. 1953 v redakci M.Úlehlové-Tilschové "Jak se vaří v SSSR", Praha 1954. Vynikající publikace.

  • k.minnie
    k.minnie | 18. 6. 2015 09:17

    Vynikajici.

  • Lískoš
    Lískoš | 24. 9. 2012 16:37

    Je to lahůdka, tento recept znám a můžu doporučit.. Rozesmál mě komentář od Heligon... Babica by z Vás měl radost :-)

  • petra | 22. 2. 2012 18:53

    Takze to fakt byla velika dobrota davam za 1.Cela rodinka vylizovala talire.Dali jsme si k tomu upecene bramburky,s rizi nebo knedlikem fakt ne.Sli by k tomu i hranolky.

  • Petra | 22. 2. 2012 17:00

    Tak se to vari,jsem fakt zvedava jestli to bude dobroucke. :-P Dam vedet.

  • Nina | 22. 2. 2012 15:07

    Zdravím, můžete mi také poslat váš recept, děkuji velice. ;-) (nina.belohlavkova@seznam.cz)

  • petra | 22. 2. 2012 13:29

    Pani (Heligon) mohla by jste mi napsat vas recept na toto papani.?Dekuji

  • Heligon | 21. 2. 2012 06:00

    tento recept znám a v naší rodině je oblíben - až na několik maličkostí - nedáváme hořčici - to si fakt nedovedu představit, ale kečup !!!!!! - a toho trošku víc než 1 lžička. Dále 7 minut vařit - to nestačí - dělávám v papiňáku - svíčkovou nekupuji, kupuji zadní hovězí. Navíc s noky, rýží nebo knedlíky - fuj !!!! - jedině s opečenými bramborami !!!!!! ............. jinak ale - vyzjoušejte - je to luxux !!!! ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Okurková polévka

Okurková polévka

Lívance II.

Lívance II.

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

163
Dýňová tortila
Dýňová tortila
127
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
106
Máslové řízky
Máslové řízky
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

Krásná dcera Richarda Müllera (64) Ema (31): Tajně se vdala ve Francii!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact