• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganoff

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 123
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule (menší)
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 700
      g hovězí svíčková (nebo hovězí roštěnec)
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi 7 minut. Přilijte zakysanou smetanu s hořčicí a hladkou moukou a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vložte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte. Podávejte s noky, knedlíky nebo třeba i s rýží.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Martin | 22. 9. 2016 01:27

    Naprosto správně! Južnyj sos, kdepak hořčice, a nejspíš ještě "plnotučná", která je sice jinak vynikající, ale nikoli do tohoto pokrmu. A navíc doporučení podávat mj. s knedlíky. To skutečně není Stroganoff. Máte pravdu, ale vyznavače náhražek nejspíš jen a jen pohoršíte, protože jim popsaná "kejda" asi bude chutnat. Ještě samozřejmě vše ochutí "žlutým kořením". Ach jo. :-(

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • fanda | 19. 2. 2016 20:47

    ano, to je ruský recept a je to rozhodně ta nejlepší varianta

  • MicekBoris
    MicekBoris | 18. 11. 2015 11:15

    Tento postup, receptura bohužel nejsou v zásadě správné. Žampiony tam nepatří, ikdyž tím nelze nic zkazit. Cibule "na kolečka" rozhodně NE, vždy jemně sekaná. Hořčice také ne. Na dochucení se přidává tzv. "Jižní omáčka". Doporučuji prostudovat originální ruské kuchařky vydané u nás dříve, např překlad ruské kuchařky z r. 1953 v redakci M.Úlehlové-Tilschové "Jak se vaří v SSSR", Praha 1954. Vynikající publikace.

  • k.minnie
    k.minnie | 18. 6. 2015 09:17

    Vynikajici.

  • Lískoš
    Lískoš | 24. 9. 2012 16:37

    Je to lahůdka, tento recept znám a můžu doporučit.. Rozesmál mě komentář od Heligon... Babica by z Vás měl radost :-)

  • petra | 22. 2. 2012 18:53

    Takze to fakt byla velika dobrota davam za 1.Cela rodinka vylizovala talire.Dali jsme si k tomu upecene bramburky,s rizi nebo knedlikem fakt ne.Sli by k tomu i hranolky.

  • Petra | 22. 2. 2012 17:00

    Tak se to vari,jsem fakt zvedava jestli to bude dobroucke. :-P Dam vedet.

  • Nina | 22. 2. 2012 15:07

    Zdravím, můžete mi také poslat váš recept, děkuji velice. ;-) (nina.belohlavkova@seznam.cz)

  • petra | 22. 2. 2012 13:29

    Pani (Heligon) mohla by jste mi napsat vas recept na toto papani.?Dekuji

  • Heligon | 21. 2. 2012 06:00

    tento recept znám a v naší rodině je oblíben - až na několik maličkostí - nedáváme hořčici - to si fakt nedovedu představit, ale kečup !!!!!! - a toho trošku víc než 1 lžička. Dále 7 minut vařit - to nestačí - dělávám v papiňáku - svíčkovou nekupuji, kupuji zadní hovězí. Navíc s noky, rýží nebo knedlíky - fuj !!!! - jedině s opečenými bramborami !!!!!! ............. jinak ale - vyzjoušejte - je to luxux !!!! ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

115
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
82
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Melounový salát s fetou
Melounový salát s fetou
35
Těstovinový salát s tuňákem IV.
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact