• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganoff

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 146
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule (menší)
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 700
      g hovězí svíčková (nebo hovězí roštěnec)
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g žampiony
    • 1
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi 7 minut. Přilijte zakysanou smetanu s hořčicí a hladkou moukou a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vložte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte. Podávejte s noky, knedlíky nebo třeba i s rýží.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel Martin | 22. 9. 2016 01:27

    Naprosto správně! Južnyj sos, kdepak hořčice, a nejspíš ještě "plnotučná", která je sice jinak vynikající, ale nikoli do tohoto pokrmu. A navíc doporučení podávat mj. s knedlíky. To skutečně není Stroganoff. Máte pravdu, ale vyznavače náhražek nejspíš jen a jen pohoršíte, protože jim popsaná "kejda" asi bude chutnat. Ještě samozřejmě vše ochutí "žlutým kořením". Ach jo. :-(

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • Dokina
    Dokina | 8. 4. 2016 12:05

    Luxusní, zmizela velmi rychle. :)))

  • fanda | 19. 2. 2016 20:47

    ano, to je ruský recept a je to rozhodně ta nejlepší varianta

  • MicekBoris
    MicekBoris | 18. 11. 2015 11:15

    Tento postup, receptura bohužel nejsou v zásadě správné. Žampiony tam nepatří, ikdyž tím nelze nic zkazit. Cibule "na kolečka" rozhodně NE, vždy jemně sekaná. Hořčice také ne. Na dochucení se přidává tzv. "Jižní omáčka". Doporučuji prostudovat originální ruské kuchařky vydané u nás dříve, např překlad ruské kuchařky z r. 1953 v redakci M.Úlehlové-Tilschové "Jak se vaří v SSSR", Praha 1954. Vynikající publikace.

  • k.minnie
    k.minnie | 18. 6. 2015 09:17

    Vynikajici.

  • Lískoš
    Lískoš | 24. 9. 2012 16:37

    Je to lahůdka, tento recept znám a můžu doporučit.. Rozesmál mě komentář od Heligon... Babica by z Vás měl radost :-)

  • petra | 22. 2. 2012 18:53

    Takze to fakt byla velika dobrota davam za 1.Cela rodinka vylizovala talire.Dali jsme si k tomu upecene bramburky,s rizi nebo knedlikem fakt ne.Sli by k tomu i hranolky.

  • Petra | 22. 2. 2012 17:00

    Tak se to vari,jsem fakt zvedava jestli to bude dobroucke. :-P Dam vedet.

  • Nina | 22. 2. 2012 15:07

    Zdravím, můžete mi také poslat váš recept, děkuji velice. ;-) (nina.belohlavkova@seznam.cz)

  • petra | 22. 2. 2012 13:29

    Pani (Heligon) mohla by jste mi napsat vas recept na toto papani.?Dekuji

  • Heligon | 21. 2. 2012 06:00

    tento recept znám a v naší rodině je oblíben - až na několik maličkostí - nedáváme hořčici - to si fakt nedovedu představit, ale kečup !!!!!! - a toho trošku víc než 1 lžička. Dále 7 minut vařit - to nestačí - dělávám v papiňáku - svíčkovou nekupuji, kupuji zadní hovězí. Navíc s noky, rýží nebo knedlíky - fuj !!!! - jedině s opečenými bramborami !!!!!! ............. jinak ale - vyzjoušejte - je to luxux !!!! ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svítek do polévky
Svítek do polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganoff
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact