• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková s karamelem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková s karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer možno nahradit mraženou zeleninou pod svíčkovou
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 100
      g slanina
    • olej
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce ocet
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme strouhanou (nebo mraženou) zeleninu, nepodléváme a dusíme asi 20 min., až nám zelenina zhnědne "na bahno", přidáme lžíci hořčice, podlijeme vývarem nebo vodou, vybereme koření, rozmixujeme.
2
Vrátíme do hrnce, přilejeme asi 1 litr vody a provaříme. Zahustíme jíškou, případně mlékem s rozmíchanou hladkou moukou. Nakonec rozpustíme cukr na karamel, zalijeme trochou horké vody, rozvaříme, dáme do omáčky, přidáme citron, ocet, sůl a nakonec vlijeme půl litru šlehačky.
3
Tento recept je asi na 6 porcí a maso, které předem nenakládáme. Pokud děláme omáčku bez masa, do vody přidáme masox.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 23. 11. 2014 08:09

    Masox a podobna "ochucovadla" nikdy!!!! I bez masa a vyvaru je to porad lepsi nez s tou chemii. Ta kostka vam zabije vsechny chute kolem. Tak pokud chcete mit neco lepsiho nez UHO, tak to tam nedavejte. Experimentoval jsem snad se vsemi typy co jsou na trhu. Taky by se mi libilo tam vrazit neco, co mi nahradi praci a cas s vyvarem. Bohuzel, nic takoveho neexistuje. At si "sefkuchari" v reklamach rikaji ck chteji :)

  • Anonymous | 3. 12. 2013 20:42

    masox je na nic

  • Gábina H | 22. 8. 2007 11:12

    Masox se dává do omáčky, když se dělá bez masa, asi jste to Jano přehlédla :-))

  • Jana V. | 21. 8. 2007 22:43

    Svíčková s masoxem?To nemyslíte vážně!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Večeře Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Cukr krupice Hořčice Hovězí svíčková Jíška Mrkev Nové koření Ocet Olej Petržel Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Cheesecake

Cheesecake

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

24
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
22
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
20
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
18
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact