• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková s karamelem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková s karamelem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer možno nahradit mraženou zeleninou pod svíčkovou
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 100
      g slanina
    • olej
    • jíška nebo máslo a hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce ocet
    • 500
      ml šlehačka
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme strouhanou (nebo mraženou) zeleninu, nepodléváme a dusíme asi 20 min., až nám zelenina zhnědne "na bahno", přidáme lžíci hořčice, podlijeme vývarem nebo vodou, vybereme koření, rozmixujeme.
2
Vrátíme do hrnce, přilejeme asi 1 litr vody a provaříme. Zahustíme jíškou, případně mlékem s rozmíchanou hladkou moukou. Nakonec rozpustíme cukr na karamel, zalijeme trochou horké vody, rozvaříme, dáme do omáčky, přidáme citron, ocet, sůl a nakonec vlijeme půl litru šlehačky.
3
Tento recept je asi na 6 porcí a maso, které předem nenakládáme. Pokud děláme omáčku bez masa, do vody přidáme masox.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Kuře s jablky a karamelem

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 23. 11. 2014 08:09

    Masox a podobna "ochucovadla" nikdy!!!! I bez masa a vyvaru je to porad lepsi nez s tou chemii. Ta kostka vam zabije vsechny chute kolem. Tak pokud chcete mit neco lepsiho nez UHO, tak to tam nedavejte. Experimentoval jsem snad se vsemi typy co jsou na trhu. Taky by se mi libilo tam vrazit neco, co mi nahradi praci a cas s vyvarem. Bohuzel, nic takoveho neexistuje. At si "sefkuchari" v reklamach rikaji ck chteji :)

  • Anonymous | 3. 12. 2013 20:42

    masox je na nic

  • Gábina H | 22. 8. 2007 11:12

    Masox se dává do omáčky, když se dělá bez masa, asi jste to Jano přehlédla :-))

  • Jana V. | 21. 8. 2007 22:43

    Svíčková s masoxem?To nemyslíte vážně!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Večeře Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Cukr krupice Hořčice Hovězí svíčková Jíška Mrkev Nové koření Ocet Olej Petržel Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
25
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
19
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
19
Čebureky II.
Čebureky II.
17
Smetanovo-nivová brokolice
Smetanovo-nivová…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Svíčková s karamelem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact