• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková pro lenochy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková pro lenochy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso lze i vepřové či krůtí
    • 2
      balíček kořenová zelenina pod svéčkovou
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí (dle masa). Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme dle chtěného množství vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky a necháme přejít varem.
2
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
3
Vyzkoušeno na hovězím, vepřovém a krůtím mase.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském…

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evča | 1. 4. 2016 16:31

    A použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu :-)

  • Evča | 1. 4. 2016 16:18

    Super recept,hlavně nenáročný na přípravu.Já jsem musela svíčkovou sice trošku přisladit,ale jinak opravdu Super.Děkuji Moc ;-) Evča

  • barbarons
    barbarons | 25. 1. 2014 17:59

    V kuchyni jsem spíše začátečník, ale svíčková chutnala a já byla za ni pochválena, tak moc moc děkuji za receptík je super! :-)

  • Marion | 14. 12. 2013 15:41

    Kolik kg jsou dva balíčky kořenové zeleniny? Předem díky za odpověď :-)

  • Monika Pokorná | 23. 8. 2010 12:14

    Já dávám taky za jedna.Já jsem ,,zarytý svíčkař,, ale tohle prostě nemá chybu.Teď jsem ji dodělala a hned vyzkoušela a ještě se oblizuju.a perfektní je, že to můžu dát i dětem, není tam nic co by nemohly, opravdu skvělé.

  • Martina | 10. 11. 2007 09:54

    Dělala jsem a moc nám to chutnalo. Dávám za 1!

  • Miluna Janoušková | 4. 5. 2007 12:26

    Zdravím Frantíšku. Opravdu moc dobré a hlavně rychlé.Rodina si velice pochutnala.Děkuji za tip. Toto se na našem talíří bude oběvovat často.Ještě jednou DĚKUJI.Miluna :)

  • Anonym | 21. 4. 2007 13:21

    No super.Si jednička a já děkuji za tip.Jdu hned vařit.Pa Eva

  • Xxxx | 26. 3. 2007 19:12

    Bylo to dobrý

  • sarifuk | 27. 2. 2007 12:55

    já to taky takhle vařím...a nikdy mi nikdo neřekl že by mu to nechutnalo...a hlavně je to za chvilku hotové tak jaké pak štvaní.....ted mi přijede sestřička a už se těším jak jim udělám svíčkovou....Františku nic si z toho nedělej co tu kdo píše...hlavní je že nám chutná hihii

  • Jaromíra | 22. 5. 2006 06:59

    Svíčková v troubě: den předem rozkrájím kus hovězího masa na plátky, ale nedokrajuji až do konce. Do hrnce v kterém budu i péci, naleji trochu oleje, podsypu směsí koř. zeleniny a cibule na kousky, vložím maso a zeleninu vložím i do zářezů. Posolím, přidám tymián, pokapu citronem a nechám v ledničce do druhého dne. Pak jen vložím do trouby a během pečení tak dvakrát podlívám vodou. Když je maso měkké,vyjmu ho z hrnce spolu s celým kořením, zeleninu se šťávou rozmixuji ponorným mixérem a přidám smetanu s moukou. Dochutím cukrem a octem a dobrá vychytávka je i lžíce plnotučné hořčice (podle babiččina starého receptu).

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:05

    Leni je tam ještě navíc jalovec (je to důležité) Halali je koření na divočinu a ten jalovec tomu dá tu chuť

  • Lucie Černohorská | 4. 3. 2006 11:12

    Ahoj, nejsem pravověrný svíčkař, takže vyhrožovat nebudu. Jenom dodatek pro ještě větší lenochy (jako jsem já) - doporučuju péct v troubě v římském hrnci... chce to dát to péct hodně brzy, ale nemusí se podlívat (to udělá římák za vás), takže na to nemusíte myslet a vlastní dodělávky jsou už docela rychlé...

  • Franta agata | 17. 12. 2005 14:54

    Lenko, je to jednoduché.Základ je mrkev+celer+petržel+cibulez pak koření bobkový list, nové koření a pepř.

  • Lenka | 27. 11. 2005 23:43

    ja jsem kuchar zacatecnik, ziji taky v USA a vubec nevim, kde mam sehnat Halali a tak.. Najde se nekdo, kdo by mi to po lopate vysvetlil?:) Diky!

  • Dáša Holubcová | 22. 10. 2005 10:56

    Jano já bych vás taky poprosila o přesný návod jak to děláte v té troubě, kdysi jsem to dělala, ale už si to moc nepamatuji. Děkuji

  • Jana Han | 22. 10. 2005 06:43

    Pro Renatu. Klidne pouzijte celerovou nat, na chuti se nic nezmeni. Mam to vyzkousene. Je k dostani v kazdem supermarketu.

  • renata s | 21. 10. 2005 18:31

    Pani=slecno Jana Mala,prosim vas nemohla by jste mi napsat vas recept na svickovou,kterou delate v troube?Prosim vas?Ja ziji v USA a zde nemohu sehnat cerstvy celer,ale sehnala jsem si Halali.Diky moc a posilam trosku slunicka a teplicka z Floridy.Predem diky.Renata

  • Johanka K | 20. 9. 2005 14:11

    ..tiež to robím podobne,všetko v tlakáči... len maso predtým opečiem na tuku s kúskom opraženej údenej slaniny, spolu s korením, kam pridávam ešte štipku tymiánu...po uvarení mixujem všetko aj s korením. Je to pikantnejšie, ale fajn..vyskúšala som takto pripraviť tiež viac druhov masa, aj hovadzie srdce...nemá to chybu.J.

  • Zdenka Dolanská | 19. 9. 2005 19:50

    dělám to také tak,musím souhlasit nemá to chybu

  • Jarka | 19. 9. 2005 15:41

    Dělám též podobně, smetanu používám sladkou. Také nám to celé rodině chutná.

  • Alena | 19. 9. 2005 08:45

    Dělám podobně, jen maso orestuji na pánvi a výpek pak přeliji do tlakáče. Na něm pak restuji cibuli a zeleninu, přidám koření, orestované maso, podliji vodou...dál už klasický postup.

  • Jana Malá | 16. 9. 2005 13:03

    Dělám to podobně,ale v troubě a musím říct,že to nemá chybu.Dokonce i múj mlsný manžel si libuje a o dětech nemluvě.

  • ifuška | 16. 9. 2005 10:43

    Podle mých známých vařím dobře, ale svíčkovou jsem dělal dvakrát a nikdy se nepovedla. Za tuto děkuji a určiě vyzkouším, mohlo by to vyjít.Díky Fando!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

75
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 8. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo bude stát před těžkým rozhodnutím?

Denní horoskop na úterý 8. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo bude stát před těžkým rozhodnutím?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Pavel Trávníček, hvězdný princ z Popelky: Kolaps srdce! Okamžitý převoz na sál

Pavel Trávníček, hvězdný princ z Popelky: Kolaps srdce! Okamžitý převoz na sál

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact