• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková pro lenochy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková pro lenochy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso lze i vepřové či krůtí
    • 2
      balíček kořenová zelenina pod svéčkovou
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí (dle masa). Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme dle chtěného množství vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky a necháme přejít varem.
2
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
3
Vyzkoušeno na hovězím, vepřovém a krůtím mase.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském…

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evča | 1. 4. 2016 16:31

    A použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu :-)

  • Evča | 1. 4. 2016 16:18

    Super recept,hlavně nenáročný na přípravu.Já jsem musela svíčkovou sice trošku přisladit,ale jinak opravdu Super.Děkuji Moc ;-) Evča

  • barbarons
    barbarons | 25. 1. 2014 17:59

    V kuchyni jsem spíše začátečník, ale svíčková chutnala a já byla za ni pochválena, tak moc moc děkuji za receptík je super! :-)

  • Marion | 14. 12. 2013 15:41

    Kolik kg jsou dva balíčky kořenové zeleniny? Předem díky za odpověď :-)

  • Monika Pokorná | 23. 8. 2010 12:14

    Já dávám taky za jedna.Já jsem ,,zarytý svíčkař,, ale tohle prostě nemá chybu.Teď jsem ji dodělala a hned vyzkoušela a ještě se oblizuju.a perfektní je, že to můžu dát i dětem, není tam nic co by nemohly, opravdu skvělé.

  • Martina | 10. 11. 2007 09:54

    Dělala jsem a moc nám to chutnalo. Dávám za 1!

  • Miluna Janoušková | 4. 5. 2007 12:26

    Zdravím Frantíšku. Opravdu moc dobré a hlavně rychlé.Rodina si velice pochutnala.Děkuji za tip. Toto se na našem talíří bude oběvovat často.Ještě jednou DĚKUJI.Miluna :)

  • Anonym | 21. 4. 2007 13:21

    No super.Si jednička a já děkuji za tip.Jdu hned vařit.Pa Eva

  • Xxxx | 26. 3. 2007 19:12

    Bylo to dobrý

  • sarifuk | 27. 2. 2007 12:55

    já to taky takhle vařím...a nikdy mi nikdo neřekl že by mu to nechutnalo...a hlavně je to za chvilku hotové tak jaké pak štvaní.....ted mi přijede sestřička a už se těším jak jim udělám svíčkovou....Františku nic si z toho nedělej co tu kdo píše...hlavní je že nám chutná hihii

  • Jaromíra | 22. 5. 2006 06:59

    Svíčková v troubě: den předem rozkrájím kus hovězího masa na plátky, ale nedokrajuji až do konce. Do hrnce v kterém budu i péci, naleji trochu oleje, podsypu směsí koř. zeleniny a cibule na kousky, vložím maso a zeleninu vložím i do zářezů. Posolím, přidám tymián, pokapu citronem a nechám v ledničce do druhého dne. Pak jen vložím do trouby a během pečení tak dvakrát podlívám vodou. Když je maso měkké,vyjmu ho z hrnce spolu s celým kořením, zeleninu se šťávou rozmixuji ponorným mixérem a přidám smetanu s moukou. Dochutím cukrem a octem a dobrá vychytávka je i lžíce plnotučné hořčice (podle babiččina starého receptu).

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:05

    Leni je tam ještě navíc jalovec (je to důležité) Halali je koření na divočinu a ten jalovec tomu dá tu chuť

  • Lucie Černohorská | 4. 3. 2006 11:12

    Ahoj, nejsem pravověrný svíčkař, takže vyhrožovat nebudu. Jenom dodatek pro ještě větší lenochy (jako jsem já) - doporučuju péct v troubě v římském hrnci... chce to dát to péct hodně brzy, ale nemusí se podlívat (to udělá římák za vás), takže na to nemusíte myslet a vlastní dodělávky jsou už docela rychlé...

  • Franta agata | 17. 12. 2005 14:54

    Lenko, je to jednoduché.Základ je mrkev+celer+petržel+cibulez pak koření bobkový list, nové koření a pepř.

  • Lenka | 27. 11. 2005 23:43

    ja jsem kuchar zacatecnik, ziji taky v USA a vubec nevim, kde mam sehnat Halali a tak.. Najde se nekdo, kdo by mi to po lopate vysvetlil?:) Diky!

  • Dáša Holubcová | 22. 10. 2005 10:56

    Jano já bych vás taky poprosila o přesný návod jak to děláte v té troubě, kdysi jsem to dělala, ale už si to moc nepamatuji. Děkuji

  • Jana Han | 22. 10. 2005 06:43

    Pro Renatu. Klidne pouzijte celerovou nat, na chuti se nic nezmeni. Mam to vyzkousene. Je k dostani v kazdem supermarketu.

  • renata s | 21. 10. 2005 18:31

    Pani=slecno Jana Mala,prosim vas nemohla by jste mi napsat vas recept na svickovou,kterou delate v troube?Prosim vas?Ja ziji v USA a zde nemohu sehnat cerstvy celer,ale sehnala jsem si Halali.Diky moc a posilam trosku slunicka a teplicka z Floridy.Predem diky.Renata

  • Johanka K | 20. 9. 2005 14:11

    ..tiež to robím podobne,všetko v tlakáči... len maso predtým opečiem na tuku s kúskom opraženej údenej slaniny, spolu s korením, kam pridávam ešte štipku tymiánu...po uvarení mixujem všetko aj s korením. Je to pikantnejšie, ale fajn..vyskúšala som takto pripraviť tiež viac druhov masa, aj hovadzie srdce...nemá to chybu.J.

  • Zdenka Dolanská | 19. 9. 2005 19:50

    dělám to také tak,musím souhlasit nemá to chybu

  • Jarka | 19. 9. 2005 15:41

    Dělám též podobně, smetanu používám sladkou. Také nám to celé rodině chutná.

  • Alena | 19. 9. 2005 08:45

    Dělám podobně, jen maso orestuji na pánvi a výpek pak přeliji do tlakáče. Na něm pak restuji cibuli a zeleninu, přidám koření, orestované maso, podliji vodou...dál už klasický postup.

  • Jana Malá | 16. 9. 2005 13:03

    Dělám to podobně,ale v troubě a musím říct,že to nemá chybu.Dokonce i múj mlsný manžel si libuje a o dětech nemluvě.

  • ifuška | 16. 9. 2005 10:43

    Podle mých známých vařím dobře, ale svíčkovou jsem dělal dvakrát a nikdy se nepovedla. Za tuto děkuji a určiě vyzkouším, mohlo by to vyjít.Díky Fando!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

prejt

prejt

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
43
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Záhadné zmizení reportéra Primy Kašáka: Slavná sestra promluvila

Záhadné zmizení reportéra Primy Kašáka: Slavná sestra promluvila

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact