• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková pro lenochy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková pro lenochy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso lze i vepřové či krůtí
    • 2
      balíček kořenová zelenina pod svéčkovou
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí (dle masa). Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme dle chtěného množství vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky a necháme přejít varem.
2
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
3
Vyzkoušeno na hovězím, vepřovém a krůtím mase.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském…

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evča | 1. 4. 2016 16:31

    A použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu :-)

  • Evča | 1. 4. 2016 16:18

    Super recept,hlavně nenáročný na přípravu.Já jsem musela svíčkovou sice trošku přisladit,ale jinak opravdu Super.Děkuji Moc ;-) Evča

  • barbarons
    barbarons | 25. 1. 2014 17:59

    V kuchyni jsem spíše začátečník, ale svíčková chutnala a já byla za ni pochválena, tak moc moc děkuji za receptík je super! :-)

  • Marion | 14. 12. 2013 15:41

    Kolik kg jsou dva balíčky kořenové zeleniny? Předem díky za odpověď :-)

  • Monika Pokorná | 23. 8. 2010 12:14

    Já dávám taky za jedna.Já jsem ,,zarytý svíčkař,, ale tohle prostě nemá chybu.Teď jsem ji dodělala a hned vyzkoušela a ještě se oblizuju.a perfektní je, že to můžu dát i dětem, není tam nic co by nemohly, opravdu skvělé.

  • Martina | 10. 11. 2007 09:54

    Dělala jsem a moc nám to chutnalo. Dávám za 1!

  • Miluna Janoušková | 4. 5. 2007 12:26

    Zdravím Frantíšku. Opravdu moc dobré a hlavně rychlé.Rodina si velice pochutnala.Děkuji za tip. Toto se na našem talíří bude oběvovat často.Ještě jednou DĚKUJI.Miluna :)

  • Anonym | 21. 4. 2007 13:21

    No super.Si jednička a já děkuji za tip.Jdu hned vařit.Pa Eva

  • Xxxx | 26. 3. 2007 19:12

    Bylo to dobrý

  • sarifuk | 27. 2. 2007 12:55

    já to taky takhle vařím...a nikdy mi nikdo neřekl že by mu to nechutnalo...a hlavně je to za chvilku hotové tak jaké pak štvaní.....ted mi přijede sestřička a už se těším jak jim udělám svíčkovou....Františku nic si z toho nedělej co tu kdo píše...hlavní je že nám chutná hihii

  • Jaromíra | 22. 5. 2006 06:59

    Svíčková v troubě: den předem rozkrájím kus hovězího masa na plátky, ale nedokrajuji až do konce. Do hrnce v kterém budu i péci, naleji trochu oleje, podsypu směsí koř. zeleniny a cibule na kousky, vložím maso a zeleninu vložím i do zářezů. Posolím, přidám tymián, pokapu citronem a nechám v ledničce do druhého dne. Pak jen vložím do trouby a během pečení tak dvakrát podlívám vodou. Když je maso měkké,vyjmu ho z hrnce spolu s celým kořením, zeleninu se šťávou rozmixuji ponorným mixérem a přidám smetanu s moukou. Dochutím cukrem a octem a dobrá vychytávka je i lžíce plnotučné hořčice (podle babiččina starého receptu).

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:05

    Leni je tam ještě navíc jalovec (je to důležité) Halali je koření na divočinu a ten jalovec tomu dá tu chuť

  • Lucie Černohorská | 4. 3. 2006 11:12

    Ahoj, nejsem pravověrný svíčkař, takže vyhrožovat nebudu. Jenom dodatek pro ještě větší lenochy (jako jsem já) - doporučuju péct v troubě v římském hrnci... chce to dát to péct hodně brzy, ale nemusí se podlívat (to udělá římák za vás), takže na to nemusíte myslet a vlastní dodělávky jsou už docela rychlé...

  • Franta agata | 17. 12. 2005 14:54

    Lenko, je to jednoduché.Základ je mrkev+celer+petržel+cibulez pak koření bobkový list, nové koření a pepř.

  • Lenka | 27. 11. 2005 23:43

    ja jsem kuchar zacatecnik, ziji taky v USA a vubec nevim, kde mam sehnat Halali a tak.. Najde se nekdo, kdo by mi to po lopate vysvetlil?:) Diky!

  • Dáša Holubcová | 22. 10. 2005 10:56

    Jano já bych vás taky poprosila o přesný návod jak to děláte v té troubě, kdysi jsem to dělala, ale už si to moc nepamatuji. Děkuji

  • Jana Han | 22. 10. 2005 06:43

    Pro Renatu. Klidne pouzijte celerovou nat, na chuti se nic nezmeni. Mam to vyzkousene. Je k dostani v kazdem supermarketu.

  • renata s | 21. 10. 2005 18:31

    Pani=slecno Jana Mala,prosim vas nemohla by jste mi napsat vas recept na svickovou,kterou delate v troube?Prosim vas?Ja ziji v USA a zde nemohu sehnat cerstvy celer,ale sehnala jsem si Halali.Diky moc a posilam trosku slunicka a teplicka z Floridy.Predem diky.Renata

  • Johanka K | 20. 9. 2005 14:11

    ..tiež to robím podobne,všetko v tlakáči... len maso predtým opečiem na tuku s kúskom opraženej údenej slaniny, spolu s korením, kam pridávam ešte štipku tymiánu...po uvarení mixujem všetko aj s korením. Je to pikantnejšie, ale fajn..vyskúšala som takto pripraviť tiež viac druhov masa, aj hovadzie srdce...nemá to chybu.J.

  • Zdenka Dolanská | 19. 9. 2005 19:50

    dělám to také tak,musím souhlasit nemá to chybu

  • Jarka | 19. 9. 2005 15:41

    Dělám též podobně, smetanu používám sladkou. Také nám to celé rodině chutná.

  • Alena | 19. 9. 2005 08:45

    Dělám podobně, jen maso orestuji na pánvi a výpek pak přeliji do tlakáče. Na něm pak restuji cibuli a zeleninu, přidám koření, orestované maso, podliji vodou...dál už klasický postup.

  • Jana Malá | 16. 9. 2005 13:03

    Dělám to podobně,ale v troubě a musím říct,že to nemá chybu.Dokonce i múj mlsný manžel si libuje a o dětech nemluvě.

  • ifuška | 16. 9. 2005 10:43

    Podle mých známých vařím dobře, ale svíčkovou jsem dělal dvakrát a nikdy se nepovedla. Za tuto děkuji a určiě vyzkouším, mohlo by to vyjít.Díky Fando!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Makové koblížky

Makové koblížky

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
17
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact