• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková pro lenochy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková pro lenochy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso lze i vepřové či krůtí
    • 2
      balíček kořenová zelenina pod svéčkovou
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Do tlakového hrnce nasypeme všechno dohromady (bez smetany), zalijeme vodou, až je maso potopené, osolíme, opepříme a dáme na mírném ohni vařit do změknutí (dle masa). Maso vybereme, slijeme, veškerou zeleninu bez bobkového listu a nového koření propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme dle chtěného množství vývar a kyselou smetanu s trochou hladké mouky a necháme přejít varem.
2
Pokud máme vývaru dost, přidáme vejce a máme polévku.
3
Vyzkoušeno na hovězím, vepřovém a krůtím mase.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském…

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evča | 1. 4. 2016 16:31

    A použila jsem čerstvou kořenovou zeleninu :-)

  • Evča | 1. 4. 2016 16:18

    Super recept,hlavně nenáročný na přípravu.Já jsem musela svíčkovou sice trošku přisladit,ale jinak opravdu Super.Děkuji Moc ;-) Evča

  • barbarons
    barbarons | 25. 1. 2014 17:59

    V kuchyni jsem spíše začátečník, ale svíčková chutnala a já byla za ni pochválena, tak moc moc děkuji za receptík je super! :-)

  • Marion | 14. 12. 2013 15:41

    Kolik kg jsou dva balíčky kořenové zeleniny? Předem díky za odpověď :-)

  • Monika Pokorná | 23. 8. 2010 12:14

    Já dávám taky za jedna.Já jsem ,,zarytý svíčkař,, ale tohle prostě nemá chybu.Teď jsem ji dodělala a hned vyzkoušela a ještě se oblizuju.a perfektní je, že to můžu dát i dětem, není tam nic co by nemohly, opravdu skvělé.

  • Martina | 10. 11. 2007 09:54

    Dělala jsem a moc nám to chutnalo. Dávám za 1!

  • Miluna Janoušková | 4. 5. 2007 12:26

    Zdravím Frantíšku. Opravdu moc dobré a hlavně rychlé.Rodina si velice pochutnala.Děkuji za tip. Toto se na našem talíří bude oběvovat často.Ještě jednou DĚKUJI.Miluna :)

  • Anonym | 21. 4. 2007 13:21

    No super.Si jednička a já děkuji za tip.Jdu hned vařit.Pa Eva

  • Xxxx | 26. 3. 2007 19:12

    Bylo to dobrý

  • sarifuk | 27. 2. 2007 12:55

    já to taky takhle vařím...a nikdy mi nikdo neřekl že by mu to nechutnalo...a hlavně je to za chvilku hotové tak jaké pak štvaní.....ted mi přijede sestřička a už se těším jak jim udělám svíčkovou....Františku nic si z toho nedělej co tu kdo píše...hlavní je že nám chutná hihii

  • Jaromíra | 22. 5. 2006 06:59

    Svíčková v troubě: den předem rozkrájím kus hovězího masa na plátky, ale nedokrajuji až do konce. Do hrnce v kterém budu i péci, naleji trochu oleje, podsypu směsí koř. zeleniny a cibule na kousky, vložím maso a zeleninu vložím i do zářezů. Posolím, přidám tymián, pokapu citronem a nechám v ledničce do druhého dne. Pak jen vložím do trouby a během pečení tak dvakrát podlívám vodou. Když je maso měkké,vyjmu ho z hrnce spolu s celým kořením, zeleninu se šťávou rozmixuji ponorným mixérem a přidám smetanu s moukou. Dochutím cukrem a octem a dobrá vychytávka je i lžíce plnotučné hořčice (podle babiččina starého receptu).

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:05

    Leni je tam ještě navíc jalovec (je to důležité) Halali je koření na divočinu a ten jalovec tomu dá tu chuť

  • Lucie Černohorská | 4. 3. 2006 11:12

    Ahoj, nejsem pravověrný svíčkař, takže vyhrožovat nebudu. Jenom dodatek pro ještě větší lenochy (jako jsem já) - doporučuju péct v troubě v římském hrnci... chce to dát to péct hodně brzy, ale nemusí se podlívat (to udělá římák za vás), takže na to nemusíte myslet a vlastní dodělávky jsou už docela rychlé...

  • Franta agata | 17. 12. 2005 14:54

    Lenko, je to jednoduché.Základ je mrkev+celer+petržel+cibulez pak koření bobkový list, nové koření a pepř.

  • Lenka | 27. 11. 2005 23:43

    ja jsem kuchar zacatecnik, ziji taky v USA a vubec nevim, kde mam sehnat Halali a tak.. Najde se nekdo, kdo by mi to po lopate vysvetlil?:) Diky!

  • Dáša Holubcová | 22. 10. 2005 10:56

    Jano já bych vás taky poprosila o přesný návod jak to děláte v té troubě, kdysi jsem to dělala, ale už si to moc nepamatuji. Děkuji

  • Jana Han | 22. 10. 2005 06:43

    Pro Renatu. Klidne pouzijte celerovou nat, na chuti se nic nezmeni. Mam to vyzkousene. Je k dostani v kazdem supermarketu.

  • renata s | 21. 10. 2005 18:31

    Pani=slecno Jana Mala,prosim vas nemohla by jste mi napsat vas recept na svickovou,kterou delate v troube?Prosim vas?Ja ziji v USA a zde nemohu sehnat cerstvy celer,ale sehnala jsem si Halali.Diky moc a posilam trosku slunicka a teplicka z Floridy.Predem diky.Renata

  • Johanka K | 20. 9. 2005 14:11

    ..tiež to robím podobne,všetko v tlakáči... len maso predtým opečiem na tuku s kúskom opraženej údenej slaniny, spolu s korením, kam pridávam ešte štipku tymiánu...po uvarení mixujem všetko aj s korením. Je to pikantnejšie, ale fajn..vyskúšala som takto pripraviť tiež viac druhov masa, aj hovadzie srdce...nemá to chybu.J.

  • Zdenka Dolanská | 19. 9. 2005 19:50

    dělám to také tak,musím souhlasit nemá to chybu

  • Jarka | 19. 9. 2005 15:41

    Dělám též podobně, smetanu používám sladkou. Také nám to celé rodině chutná.

  • Alena | 19. 9. 2005 08:45

    Dělám podobně, jen maso orestuji na pánvi a výpek pak přeliji do tlakáče. Na něm pak restuji cibuli a zeleninu, přidám koření, orestované maso, podliji vodou...dál už klasický postup.

  • Jana Malá | 16. 9. 2005 13:03

    Dělám to podobně,ale v troubě a musím říct,že to nemá chybu.Dokonce i múj mlsný manžel si libuje a o dětech nemluvě.

  • ifuška | 16. 9. 2005 10:43

    Podle mých známých vařím dobře, ale svíčkovou jsem dělal dvakrát a nikdy se nepovedla. Za tuto děkuji a určiě vyzkouším, mohlo by to vyjít.Díky Fando!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hovězí maso Kořenová zelenina Nové koření Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
33
Celerový krém
Celerový krém
33
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Vyzkoušeli jste: S jistotou každý den. Absorpční kalhotky MoliCare® Lady překvapily pohodlím i funkč

Vyzkoušeli jste: S jistotou každý den. Absorpční kalhotky MoliCare® Lady překvapily pohodlím i funkč

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Nejmladší z Prachařů to rozjel: Divoká líbačka se sexy kráskou!

Nejmladší z Prachařů to rozjel: Divoká líbačka se sexy kráskou!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Svíčková pro lenochy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact