• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková podle maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková podle maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí maso cca, (zadní, falešná svíčková...) podle počtu strávníků
    • špek kousek
    • kořenová zelenina mrkev, petržel, celer, 150-200 g od každého
    • cibule větší
    • citron
    • smetana
    • hladká mouka
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 6
      ks pepř mletý kuliček
    • 6
      ks bobkový list
    • cukr
    • sůl
    • olej
    • brusinky nebo rybízové želé

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření, cukr, sůl a olej. Dobře promícháme. Část této zeleninové směsi dáme na dno pekáče, ve kterém budeme maso péct, na ni položíme maso, které zasypeme zbytkem zeleniny. Necháme v chladu odstát do druhého dne. Maso pustí štávu.
2
Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké (ke konci ho můžeme naporcovat na plátky, aby změklo rychleji). Maso vyjmeme. Také vyndáme zbytky citónu, aby omáčka nebyla hořká, a bobkový list. Ostatní koření můžeme v omáčce ponechat. Zasypeme moukou a přidáme trochu vody a brusinek nebo rybízového želé. Důkladně rozmixujeme. Omáčku necháme provařit, podle potřeby přidáme vodu, aby měla správnou hustotu. Nakonec přidáme smetanu - opět podle chuti - já dávám jen jednu, i když věšinou vařím jako pro regiment, protože nemám ráda, když je omáčka moc smetanová. Pak už jen nechte prohřát maso nakrájené na plátky a dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 30. 8. 2011 20:42

    Já používám taky halali a nakládám den do předu. A maso používám vepřovou kotletu,je to ekonomické a jsem na to zvyklá. Je to taky moc dobré

  • Marie Vlckova | 29. 2. 2008 14:09

    Staci pouzit mleko a kousek masla - smetana je vlastne 'vicetucne mleko' (mleko = 2, 3 , nebo 4% tuku-jak kde, smetana je 12% tuku, slehacka 33% tuku - a ten tuk je vlasne maslo) a nedavat vodu.

  • Jana Myronchuk | 28. 2. 2008 00:27

    chtela bych se zeptat jestli se da necim nahradit smetana nebo slehacka. jedu totiz na delsi dobu do italie a tam je slehacka jen stuhla, takovou jak je u nas jsem tam nenasla. tak se chci zeptat jestli se da necim nahradit? prosim prosim.

  • hallerova gertruda | 8. 4. 2007 12:58

    jejda to jsme si pochutnali sice bez pravych knedliku,ale vyborne po 30ti letech svickova a povedla se mi.preji vesele velikonoce a hodne jarniho slunicka za spanelska

  • Zdeňka | 21. 10. 2006 20:55

    U nás je velmi oblíbená svíčková z Halali,maso vždy naložím večer a druhý den připravuji.Nevím,jestli je to nutné,ale nám to tak chutná.Maso ani nesolím,směs je slaná dost.

  • Maruš | 21. 10. 2006 19:06

    Já osobně Halali používám při přípravě tzv.rychlovky,když mám málo času,takže nenakládám.Ale nevím,jak ostatní.

  • Anonym | 21. 10. 2006 17:00

    Tchyne mi rika ze je potreba nakladat maso na svickovou do HALALI den predem.Je to pravda?

  • Jana | 30. 8. 2006 10:20

    Citron loupu a ještě dobře odstraním bílou vnitřní vrstvu a jádra,pak krájím na silné plátky.Stalo se mi totiž,že omáčka zhořkla po přidání neoloupaného citronu.Jinak dávám ještě 1-2 lžíce octa na samém začátku vaření,nemáme rádi omáčku moc sladkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinky Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Hřebíček Kořenová zelenina Nové koření Olej Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
French toast
French toast
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact