• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková omáčka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 123
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • celer kousek
    • sůl
    • 2
      ks mrkev střední
    • 1
      ks petržel
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý
    • mouka
    • cukr
    • 200
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš do změknutí zeleniny.
2
Pak vybereš koření, zeleninu rozmixuješ, přiliješ smetanu nebo šlehačku trochu zahustíš moukou. Dobře povaříš, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutíš solí, cukrem, citronovou šťávou.

RADA: Jak na připálenou omáčku?

3
Jestli chceš i maso, tak maso opečeš zprudka na pánvi, vložíš do toho zeleninového základu a pečeš v troubě, nebo dusíš na plotně do změknutí masa. Taky můžeš použít papiňák, hlavně u hovězího. U kuřecího, krůtího, králičího ani netřeba.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa.

4
Pak uděláš hrnečkové knedlíčky (jednoduhé pro začínající hospodyňky) a pozveš drahého k nedělnímu obědu.
5
Samozřejmě, je spousta dalších možností KTERAK svíčkovou upraviti a každá ji určitě děláme jinak, mě se to osvědčilo tak a ne jinak, alespoň nemusím dlouho stát u plotny.

RADA: Národní jídla z Evropy: znáte je všechny?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dajinkas | 22. 3. 2019 18:16

    Dneska jsem zkoušela moji první svíčkovou podle tohoto receptu, dala jsem 3 velké mrkve, ale stejně si přítel vyžádal pro příště víc, něco mu tam chybělo :O :)

  • ufo65
    ufo65 | 3. 11. 2017 10:43

    Katerina97 | 4. 9. 2017 02:06 Výborný recept. Vařila jsem svíčkovou poprvé a povedla se. :-)) Asi jsi nenáročná kuchařka,ale to se asi časem změní. a prosím tě nikdy na svíčkovou nebo guláše nepoužívej papiňák všechno chce svůj čas.

  • ufo65
    ufo65 | 3. 11. 2017 10:38

    Trochu jednoduchej recept ne? Určitě bych ji nevařil takhle!

  • Katerina97
    Katerina97 | 4. 9. 2017 02:06

    Výborný recept. Vařila jsem svíčkovou poprvé a povedla se. :-))

  • Pavlína | 2. 5. 2017 21:15

    Podle tohoto receptu jsem vařila svíčkovou už dvakrát. Minule to byla moje premiéra. Musím říct, že se opravdu povedla!!! Moc děkuji za výborný recept! <3

  • Radek | 22. 9. 2016 14:39

    Jdu to zkusit, snad mě moje drahá polovička pochválí

  • Blanka | 4. 8. 2016 00:00

    Pomalu připravuju ingredience (dopoledne budu vařit). Přítel svíčkovou miluje, tak doufám, že se mi povede. Ale jak tu čtu ty pochvaly, určitě sklidí úspěch :). Zajímavý a jednoduše vypadající recept - tak to mám ráda!

  • Martina V. | 9. 1. 2016 14:23

    Recept vypadá výborně a jednoduše. Naopak jsem ráda, že jsem našla jako vegetarián recept na omáčku bez zapojení masa ;-)

  • Já | 9. 11. 2015 17:30

    Podle chuti ;-)

  • HaniQua | 26. 6. 2015 13:53

    taky jsem ted dodělala a musím říct že je lešpí jak někde v restauraci a s domácími knedlíky ještě lepší :) <3

  • goldinka | 20. 4. 2015 21:04

    Dělám zhruba podobně, je to náš rodinný recept,který nikdy nezklame a vždy chutná výborně. :-) Pokud chcete mít hezkou tmavou barvu svíčkové, tak je dobré dát na cibulku nejdříve nastrouhanou mrkev, posolit a opepřit a teprve až pustí šťávu asi po 10 min přidat nastrouhaný celer s petrželí a opět posolit a opepřit a přidat další koření.Tímto delším dušením je chuť výraznější. Pokud je aromatická zelenina a je jí dost, tak ani není nutné přidávat mouku či smetanu :-)

  • Ivca | 5. 4. 2015 15:26

    Ahoj dnes jsem dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

  • Ivca | 5. 4. 2015 15:25

    Ahoj dnes jsel dělala poprvé v životě svíčkovou podle tohoto receptu a byla výborná <3 <3 <3

  • Petr | 30. 1. 2014 14:00

    Dobrý den Mohu divočáka naložit do Halali? Děkuji a hezký den.

  • Michaela | 22. 1. 2014 18:30

    Recept vypadá jednoduše,ale není tam napsano, kolik tam mám dát smetany nebo šlehačky, prosím poradte :-)

  • Kačka | 18. 7. 2013 23:39

    Tak moje první svíčková a byla úžasná, sice sem asi dala moc mrkve, protože byla trošku víc do oranžova, ale byla výborná a přítel si dokonce přidával 8-) Takže suprovej receptík a moc chutnal :-[

  • Jitka | 8. 5. 2013 15:58

    chuť citronu mě zase v omáčce dost vadí, zkusila jsem jednou a víckrát už bych nezariskovala :-$

  • Simba240 | 1. 5. 2013 10:39

    právě na plotně jako sváteční prvomájové jidlo pro přítelkyni snad bude tak dobrá jak se zde píše ;-) po dokončení dám echo jak se povedla

  • addieH | 24. 4. 2013 14:29

    svickovou delam podle tohoto receptu a je vyborna. <3 :-*

  • 4122011 | 11. 2. 2013 12:22

    dochucuji citronem, dodá omáčce pikantnost. jinak moc výborná :-)

  • Růžena Suchá | 8. 2. 2013 21:10

    Koukám na recepty a jsou lákavé .Musím je vyzkoušet <3

  • drewdark | 12. 1. 2013 18:20

    Moje prvni svickova a celkem se povedla, diky za recept.

  • ihynek | 30. 12. 2012 16:24

    Jednoduše popsaný recept se skvělým výsledkem. Díky za něj a dávám za 1 :) S hvězdičkou...

  • Mickey | 24. 12. 2012 13:04

    No :-| tak to se nauč číst teda..

  • Jan K. | 16. 12. 2012 21:13

    Áaa vždy se najde nějaký puntíčkář. Já také dělám svíčkovou z vepř. kýty a říkám tomu svíčková. Nebo myslíte, že když budu dělat na jiný způsob svíčkové maso, tak všemu budu říkat svíčková? Ne, každý ví a v mysli má, že svíčková je tato omáčka ať je nebo není z pravé svíčkové.

  • Zbyněk | 16. 12. 2012 19:45

    super svíčková ta se fakt povedla :-)

  • syslicek
    syslicek | 8. 11. 2012 11:34

    Svíčkovou jsem dělala podle tohohle receptu poprvé a byla naprosto výborná, přítel si moc pochutnal. Pro někoho, kdo nechce trávit půl dne u plotny naprosto perfektní recept :)

  • Jan | 26. 10. 2012 00:58

    Vy musite byt gastronom jak stehno. Svickova NENI omacka, ale maso! Pokud delate svickovou omacku, delate ji ze svicek!

  • vašek amatér | 26. 10. 2012 00:30

    Také ji dělám. Výhoda je, že tuhle svíčkovou zvládne bez púroblémů i chlap. :-D :-D

  • Bára | 20. 8. 2012 12:45

    Poprvé jsem vařila svíčkovou a díky tomuto receptu jsem ji zvládla :-) a takhle dobrou svíčkovou jsem ještě nejedla <3 ... děkuji autorce :-*

  • josefosaurus | 1. 5. 2012 10:42

    Super recept, moc chutnalo! Jenom v ingrediencich chybi smetana/slehacka a citron.

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 09:00

    ...zařazení : omáčky ;-)

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 15:17

    dobrá, chutnala nám. byla pochvala.

  • addieH | 27. 4. 2011 13:38

    stále vařím, ale už ted voní úžasně!! :-)) už aby to bylo, mám na ní takovou chuť!!! :-P

  • addieH | 27. 4. 2011 13:00

    svíčkovou dělám poprvý v životě, už to stojí na plotě, tak jsem zvědavá, jak dopadne. O:-) =-O =-O

  • kladie | 11. 3. 2011 12:15

    :-) super recept děkuji

  • erika78 | 15. 2. 2011 12:03

    super :-) <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mouka Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Smetana ke šlehání Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Nutella roláda

Nutella roláda

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

173
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
80
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
75
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
54
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským…
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
  • Recepty.cz
  • Svíčková omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact