• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně III.
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí kýta nebo svíčková
    • 70
      g slanina
    • 100
      g rostlinný tuk
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý 3 kuličky
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,25
      lžička tymián
    • 1
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 0,25
      l sladká smetana nebo zakysaná
    • brusinkový kompot nebo rybízový džem

Postup přípravy receptu

1
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
2
Omyté a osušené maso protáhneme proužky slaniny a na zelenině ze všech stran orestujeme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a dáme péci do trouby. Nesmíme zapomenout, že musíme maso během pečení podlévat.
3
Asi za 1,5 až 2 hodiny hotové maso vyndáme, zeleninu s vypečenou šťávou rozmixujeme (bez koření), a zahustíme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku. Omáčku ještě 10 minut na mírném ohni dovaříme.
4
Rozporcované maso poklademe na talíře a podlijeme je omáčkou.
5
Příloha houskové knedlíky, které pokropíme rozpuštěným máslem a ozdobíme je pro oko i pro chuť brusinkami nebo nějakým nakyslejším džemem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karin | 20. 8. 2016 02:09

    Vynikající recept, já jí jen dělala z vepřové kýty. Také jsem nedodržela přesný počet zeleniny,ale vůbe nevadilo...Sklidila jsem úspěch v kombinaci s karlovarským knedlíkem je prostě bezkonkurenční ;)

  • Erika | 22. 11. 2015 20:06

    Poprvé jsem dělala svíčkovou, použila jsem tento recept a byla moc dobrá, i když trošku hustší, ale to asi bude tím, že jsem se moc neřídila tím, kolik tam mám dát té zeleniny :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinkový kompot Celer Cibule Hovězí kýta Hrubá mouka Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rostlinný tuk Sladká smetana Slanina Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
58
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
56
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact