• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně III.
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí kýta nebo svíčková
    • 70
      g slanina
    • 100
      g rostlinný tuk
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý 3 kuličky
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,25
      lžička tymián
    • 1
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 0,25
      l sladká smetana nebo zakysaná
    • brusinkový kompot nebo rybízový džem

Postup přípravy receptu

1
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
2
Omyté a osušené maso protáhneme proužky slaniny a na zelenině ze všech stran orestujeme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a dáme péci do trouby. Nesmíme zapomenout, že musíme maso během pečení podlévat.
3
Asi za 1,5 až 2 hodiny hotové maso vyndáme, zeleninu s vypečenou šťávou rozmixujeme (bez koření), a zahustíme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku. Omáčku ještě 10 minut na mírném ohni dovaříme.
4
Rozporcované maso poklademe na talíře a podlijeme je omáčkou.
5
Příloha houskové knedlíky, které pokropíme rozpuštěným máslem a ozdobíme je pro oko i pro chuť brusinkami nebo nějakým nakyslejším džemem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karin | 20. 8. 2016 02:09

    Vynikající recept, já jí jen dělala z vepřové kýty. Také jsem nedodržela přesný počet zeleniny,ale vůbe nevadilo...Sklidila jsem úspěch v kombinaci s karlovarským knedlíkem je prostě bezkonkurenční ;)

  • Erika | 22. 11. 2015 20:06

    Poprvé jsem dělala svíčkovou, použila jsem tento recept a byla moc dobrá, i když trošku hustší, ale to asi bude tím, že jsem se moc neřídila tím, kolik tam mám dát té zeleniny :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinkový kompot Celer Cibule Hovězí kýta Hrubá mouka Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rostlinný tuk Sladká smetana Slanina Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Donutky

Donutky

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

173
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
30
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact