• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
  • Lák
    • 4
      ks mrkev větší
    • 2
      ks celer menší
    • 2
      ks petržel
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      lžíce ocet 2-3
    • voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na ozdobu
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek šlehačka
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny. Míra a velikost špikování je individuální.
2
Na másle a cibuli osmažíme nakrájenou zeleninu (vyjmuta ihned po uvaření z láku) a přidáme okapané naložné maso. To smažíme na zelenině, aby se co nejdříve zatáhlo. Nyní stačí podlít lákem a dusit. Vyndáme hotové maso a naporcujeme ho. Zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu s 1 lžící mouky a provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Šoltysová | 23. 9. 2008 16:35

    Recept není složitý a svíčková byla vynikající- celá rodina si moc pochutnala! Maso jsem nedusila, ale upekla v troubě, nezahušťovala jsem moukou, naopak jsem omáčku ředila mlékem.

  • Jana Fabiánová | 9. 7. 2008 12:55

    Tak tento recept je jeden z nejsložitějších a dle mého názoru i nejhorší, který jsem kdy slyšela. Vždyť zelenina se rozmixuje a hlavně maso se přece peče v zelenině a né ho nechat uležet a pak smažit, to je vážně volovina. Ani jsem nezkoušela, a ani nebudu, takže nehodnotím, ale takto bych svíčkovou nedělala. Omlouvám se, ale nemohla jsem si pomoct.

  • Di | 27. 2. 2008 09:28

    A při pasírování snad ta vlastní surovina nejde do omáčky? Já sice také mixuji, ale když někdo nemá mixér, nebo ho nechce špinit, tak je to jedno. Výsledek je v podstatě týž.

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:48

    lepsi je mixovatviz. zahuštění vlastní surovinou

  • Anonym | 19. 1. 2008 00:53

    Já to dělám přesně naopak: nakládám do syrové zeleniny - v tom vašem recepisu mi zásadně chybí CIBULE (ostatní zeleniny mi u vás spíš přebývá), nasolím, zaliju vodou s octem a přidám nové koření, JALOVEC, bobkový list (zato tymián ani náhodou). Nechám naložené do 2. dne, pak maso vyndám, krátce ho osmahnu na pánvi na másle ze všech stran, poté ho vrátím do kastrolu či pekáče - a vrazím do TROUBY, čas od času obrátím, podliju, pro chuť můžu přidat i libeček, když maso změkne, vyndám ho, z omáčky vylovím koření a nechám ji ještě trochu zhoustnout na plotně, doleju smetanu a propasíruju ji přes cedník (je možné ji i umixovat, ale lepší je pasírovaná). A když se chcete se svíčkovou opravdu blýsknout, přidejte do omáčky ještě kus lučiny. Mouku ani jíšku do omáčky NIKDY nedávám.A jinak - to nakládání syrového masa do uvařené zelenïny mi přijde dooost riskantní.

  • Václav Sloup | 17. 1. 2008 11:22

    Před konečným dochucením je vhodné vložit na kostičky pokrájenou a do hněda vysmahnutou slaninu a nechat prohřát - dodá omáčce lesk a chuť. Nakládání (marinování) je njlepší ve vodě převařené s octem kořenovou zeleninou, cibulí a kořením - 24 hodin postačuje.

  • Linda | 26. 2. 2007 11:52

    tento recept může být dobrý, ale já mám zkušenost s jiným postupem a na to, že než jsem si svíčkovou začala vařit sama, nemohla jsem ji snést. Dneska se mohu po ní utlouci. Do pekáče dám klasicky zeleniny(i mraženou),maso,osolím,opepřim,nové koření,bobkový list,máslo a podliji trochu vodou a dám péci do trouby. Zeleninu pak rozmixuji a když je dost zeleniny, nemusím ani zahušťovat, jen přidám šlehačku a dochutím citronem a cukrem. Zrovna dneska ji vařím.

  • Zuzka | 15. 2. 2007 13:22

    Já trochu zahušťuji moukou,i když dávám zeleniny hodně,ale vařím všechno "na kotle"...Do propasírované omáčky ještě před smetanou přidávám trochu karamelu (cukr na malé pánvičce zahřeju a míchám do mírného zhnědnutí). Poradila mi to sousedka a omáčce dodá karamel barvu a trochu zvláštní,ale dobrou chuť.

  • Kamil Krybus | 14. 2. 2007 20:58

    Babička mě vždy učila následující postup: slanina, mrkev, celer, petržel (2:1:1), cibule. Pak se časově sejde orestování těchto surovin a chuť je plná a vyvážená. Na nálev použít jednu zeleninu, na omáčku novou a čerstvou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 15:25

    Zůstanu u svého způsobu. Tohle mi přijde hodně naruby. A ta dva dny se syrovým masem skladovaná vařená zelenina ...

  • Bea | 14. 2. 2007 08:20

    Ani ja nezahusťujem múkou, ale pridávam len smotanu - pochúťkovú kyslú, mäso najprv osmažím, aby sa zatiahlo, vyberám ho z panvice, a až potom pridám cibuľu, ktorú osmažím, vrátim mäso, mierne podlejem,/"lákom"/, dusím a až ku koncu pridám zeleninu ,/ korenie - aj bobkový list hneď na začiatok/. po udusení mäso vyberiem, vzeleninu v hrnci rozmixujem, aj s malými kúskami mäsa a tým je omáčka hustejšia, plus pred dokončením pridám kyslú smotanu, bobkový list treba pred mixovaním omáčky vybrať

  • barča | 13. 2. 2007 22:05

    Nějaké složité ne ? Ta zelenina za 2 dny asi nebude nejlepší. Souhlasím s paní Hanou, že hodně čerstvé zeleniny a bez zahušťování je to nejlepší, také tak dělám. Ale každý asi má tu svou "nejlepší " svíčkovou. Já zůstanu s své.

  • Hana Rožníčková | 13. 2. 2007 17:34

    A tu skoro uvařenou zeleninu cca 2 dny skladujeme kde???? Moje zkušenost se svíčkovou je ta, pokud dáme dostatečné množství čerstvé zeleniny pod svíčkovou, tak nemusíme zahušťovat moukou, jen zjemníme smetanou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinkový kompot Celer Citron Hovězí maso Mrkev Nové koření Ocet Petržel Šlehačka Sůl Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

29
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
21
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
19
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Vzteklá reakce Dáši Havlové na Obermannovou: JSI ŘEHTAJÍCÍ KOBYLA!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Obrovská radost u Bočanové: Miminko Tonda!

Obrovská radost u Bočanové: Miminko Tonda!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact