• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
  • Lák
    • 4
      ks mrkev větší
    • 2
      ks celer menší
    • 2
      ks petržel
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      lžíce ocet 2-3
    • voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na ozdobu
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek šlehačka
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny. Míra a velikost špikování je individuální.
2
Na másle a cibuli osmažíme nakrájenou zeleninu (vyjmuta ihned po uvaření z láku) a přidáme okapané naložné maso. To smažíme na zelenině, aby se co nejdříve zatáhlo. Nyní stačí podlít lákem a dusit. Vyndáme hotové maso a naporcujeme ho. Zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu s 1 lžící mouky a provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Šoltysová | 23. 9. 2008 16:35

    Recept není složitý a svíčková byla vynikající- celá rodina si moc pochutnala! Maso jsem nedusila, ale upekla v troubě, nezahušťovala jsem moukou, naopak jsem omáčku ředila mlékem.

  • Jana Fabiánová | 9. 7. 2008 12:55

    Tak tento recept je jeden z nejsložitějších a dle mého názoru i nejhorší, který jsem kdy slyšela. Vždyť zelenina se rozmixuje a hlavně maso se přece peče v zelenině a né ho nechat uležet a pak smažit, to je vážně volovina. Ani jsem nezkoušela, a ani nebudu, takže nehodnotím, ale takto bych svíčkovou nedělala. Omlouvám se, ale nemohla jsem si pomoct.

  • Di | 27. 2. 2008 09:28

    A při pasírování snad ta vlastní surovina nejde do omáčky? Já sice také mixuji, ale když někdo nemá mixér, nebo ho nechce špinit, tak je to jedno. Výsledek je v podstatě týž.

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:48

    lepsi je mixovatviz. zahuštění vlastní surovinou

  • Anonym | 19. 1. 2008 00:53

    Já to dělám přesně naopak: nakládám do syrové zeleniny - v tom vašem recepisu mi zásadně chybí CIBULE (ostatní zeleniny mi u vás spíš přebývá), nasolím, zaliju vodou s octem a přidám nové koření, JALOVEC, bobkový list (zato tymián ani náhodou). Nechám naložené do 2. dne, pak maso vyndám, krátce ho osmahnu na pánvi na másle ze všech stran, poté ho vrátím do kastrolu či pekáče - a vrazím do TROUBY, čas od času obrátím, podliju, pro chuť můžu přidat i libeček, když maso změkne, vyndám ho, z omáčky vylovím koření a nechám ji ještě trochu zhoustnout na plotně, doleju smetanu a propasíruju ji přes cedník (je možné ji i umixovat, ale lepší je pasírovaná). A když se chcete se svíčkovou opravdu blýsknout, přidejte do omáčky ještě kus lučiny. Mouku ani jíšku do omáčky NIKDY nedávám.A jinak - to nakládání syrového masa do uvařené zelenïny mi přijde dooost riskantní.

  • Václav Sloup | 17. 1. 2008 11:22

    Před konečným dochucením je vhodné vložit na kostičky pokrájenou a do hněda vysmahnutou slaninu a nechat prohřát - dodá omáčce lesk a chuť. Nakládání (marinování) je njlepší ve vodě převařené s octem kořenovou zeleninou, cibulí a kořením - 24 hodin postačuje.

  • Linda | 26. 2. 2007 11:52

    tento recept může být dobrý, ale já mám zkušenost s jiným postupem a na to, že než jsem si svíčkovou začala vařit sama, nemohla jsem ji snést. Dneska se mohu po ní utlouci. Do pekáče dám klasicky zeleniny(i mraženou),maso,osolím,opepřim,nové koření,bobkový list,máslo a podliji trochu vodou a dám péci do trouby. Zeleninu pak rozmixuji a když je dost zeleniny, nemusím ani zahušťovat, jen přidám šlehačku a dochutím citronem a cukrem. Zrovna dneska ji vařím.

  • Zuzka | 15. 2. 2007 13:22

    Já trochu zahušťuji moukou,i když dávám zeleniny hodně,ale vařím všechno "na kotle"...Do propasírované omáčky ještě před smetanou přidávám trochu karamelu (cukr na malé pánvičce zahřeju a míchám do mírného zhnědnutí). Poradila mi to sousedka a omáčce dodá karamel barvu a trochu zvláštní,ale dobrou chuť.

  • Kamil Krybus | 14. 2. 2007 20:58

    Babička mě vždy učila následující postup: slanina, mrkev, celer, petržel (2:1:1), cibule. Pak se časově sejde orestování těchto surovin a chuť je plná a vyvážená. Na nálev použít jednu zeleninu, na omáčku novou a čerstvou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 15:25

    Zůstanu u svého způsobu. Tohle mi přijde hodně naruby. A ta dva dny se syrovým masem skladovaná vařená zelenina ...

  • Bea | 14. 2. 2007 08:20

    Ani ja nezahusťujem múkou, ale pridávam len smotanu - pochúťkovú kyslú, mäso najprv osmažím, aby sa zatiahlo, vyberám ho z panvice, a až potom pridám cibuľu, ktorú osmažím, vrátim mäso, mierne podlejem,/"lákom"/, dusím a až ku koncu pridám zeleninu ,/ korenie - aj bobkový list hneď na začiatok/. po udusení mäso vyberiem, vzeleninu v hrnci rozmixujem, aj s malými kúskami mäsa a tým je omáčka hustejšia, plus pred dokončením pridám kyslú smotanu, bobkový list treba pred mixovaním omáčky vybrať

  • barča | 13. 2. 2007 22:05

    Nějaké složité ne ? Ta zelenina za 2 dny asi nebude nejlepší. Souhlasím s paní Hanou, že hodně čerstvé zeleniny a bez zahušťování je to nejlepší, také tak dělám. Ale každý asi má tu svou "nejlepší " svíčkovou. Já zůstanu s své.

  • Hana Rožníčková | 13. 2. 2007 17:34

    A tu skoro uvařenou zeleninu cca 2 dny skladujeme kde???? Moje zkušenost se svíčkovou je ta, pokud dáme dostatečné množství čerstvé zeleniny pod svíčkovou, tak nemusíme zahušťovat moukou, jen zjemníme smetanou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinkový kompot Celer Citron Hovězí maso Mrkev Nové koření Ocet Petržel Šlehačka Sůl Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Čočka žravka

Čočka žravka

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

270
Dýňová tortila
Dýňová tortila
194
Máslové řízky
Máslové řízky
172
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

Dojemné zapíjení Jiřího Krampola (†87): Vémolův obřad, múza Bláhová i hvězda Kameňáku

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact