• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II.
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo falešná svíčková
    • 350
      g zeleninová směs pod svíčkovou, popřípadě čersvý kořenová zelenina
    • 2
      kelímek šlehačka
    • 0,50
      l mléko
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce hořčice
    • 5
      ks pepř mletý kuliček
    • 5
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      l voda
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve dáme vařit 1 l vody s bobkovým listem, pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Necháme povařit. Mezitím si do většího pekáče dáme slaninu, cibuli (nakrájenou), zeleninu, osolené a hořčicí potřené maso. Na tuto směs nalijeme již připravenou vodu s kořením - samozřejmě již vychladlou a nejlépe 1 den necháme odležet (maso několikrát za den otočíme).
2
Na druhý den dáme péct - pečeme dokud není maso měkké a pokud se nám odpaří hodně vody podléváme. Musíme dát pozor, aby nám zelenina nezčernala jinak bude omáčka hořká. Po upečení maso vytáhneme (vytáhneme i nové koření, hřebíček a bobkový list) a do výpeku nalijeme šlehačky a mléko v kterém jsme rozmíchali mouku. Toto necháme povařit. Až nám směs trochu zchladne, tak omáčku vymixujeme a propasírujeme přes husté sítko (kdo nechce pasírovat nemusí). Opět povaříme a podle potřeby dochutíme - hořčicí, solí, pepřem. Ale pozor nejlépe je nechat omáčku 1 den odležet a dochutit na druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anetki | 1. 9. 2011 17:07

    Tak ted jsem jí dodělala, chutově výborná, nemusím dochutovat, ale je hrozně světlá .. poradte čím dobarvit? více mrkve? díky

  • Anetki | 1. 9. 2011 15:10

    já bych to dala maximálně na 200 °C :-)

  • Tereza | 7. 6. 2011 10:48

    na kolik stupňů a jak dlouho pečete? svíčkovou budu dělat poprvé, tak nemám zkušenost...pečete přikryté? děkuji

  • Tereza Rydlová | 27. 5. 2010 14:48

    Díky za recept, opravdu moc dobrá svíčková. Jen jsem neměla hřebíček ani obyč hořčici, tak jsme maso potřela kremžskou. Dala jsem jednu šlehašku a jednu zakysanou smetanu, mléko s moukou ne a ani nebylo potřeba zahušťovat.

  • Ivana Kudrnáčová | 9. 3. 2008 12:40

    Recept dle prababičky mrkev celer petr. a cibuli orest.s kořením bob.list nové koř.hřebíček zázvor tymián přidám maso opeču podleju vodou a 1dcl octa a podusím.Nechám do druhého dne nahrubo rozmixuji a dovařím smetanou přisladím a přidám citr.štávu.Zeleniny hodně a vše ve stejném množství trošku víc celeru.Je vynikající.

  • Anonym | 26. 1. 2007 16:18

    Dělám svíěčkovou tak,že již do základu ve kterém se bude maso se zeleninou a kořením péci přidávám karamel a lžičku hořčice.Poradil mi to jeden šéfkuchař a výsledkem je vždy dokonalá chuť.Lucie

  • Roman | 2. 1. 2007 20:27

    Vynikající! Svíčkovou s hořčicí a hřebíčkem jsem vyzkoušel poprvé a musím říct, že to dodalo omáčce noblesně pikantní chuť. Do omáčky jsem přidal ještě kysanou smetanu. Rovněž jsem ji nemixoval, ale pouze pasíroval.

  • Leona Stoupencová | 31. 10. 2006 23:45

    Musím říct, že masíčko bylo luxusní. Takhle jsem ho nakládala poprvé a ta práce navíc stojí za to

  • eviku | 31. 10. 2006 22:25

    Milý Jene, dělala jsem svíčkovou z jelínka nebo srnečky několikrát, není třeba se bát. Hovězí nenakládám, ale divočinu radši ano. Držte se klidně receptu, nechte maso v nálevu 1 den, pak osušte, opečte nejdřív na trošce oleje (máslo se přepaluje) a klidně vařte třeba v papiňáku, pečení v troubě není nutné. Jestli máte rád chuť divočiny, můžete nakládání vynechat. Každopádně to bude lahůdka! Jo, ještě bych maso úplně na začátku prošpikovala slaninou.

  • Jan Sturc | 30. 10. 2006 20:06

    Prosim Vas, dostal jsem kytu jelena a chtel bych ji udelat na svickovou! To nalozeni masa se mi moc nezda! poradite mi nekdo prosim! Moc dekuji Stury

  • Jitka Malinová | 19. 10. 2006 13:30

    Hořčici do svíčkové dávám už mnoho let, kdysi mi to poradil známý kuchař a já mu důvěřovala. Dnes si to bez ní ani neumím představit.

  • Jana Kutačová | 19. 10. 2006 09:59

    Já jsem někde v kuchařce četla,že trocha hořčice do svíčkové patří.Jen ten hřebíček si taky nedokážu v této omáčce představit.Asi to budu muset vyzkoušet:o)

  • Hana Rožníčková | 19. 10. 2006 05:23

    Nic proti receptu, ale nějak si nedovedu představit hřebíček a hořčici do svíčkové.

  • Klára | 18. 10. 2006 20:41

    Zajímalo by mě, jak vám svíčková chutnala...

  • Karel Gruna | 15. 8. 2006 14:24

    Právě přistupuji ke špikování masa. Díky za popis přípravy "láku" v tom už má paměť selhávala. Asi vynechám rovněž hořčici. Ale jak to dopadlo, napíšu ve čtvrtek, pátek :-))) Karel

  • Jiří Syrový | 8. 6. 2006 23:42

    Tento recept se již přibližuje klasické svíčkové, i když připouštím, že každý cítí tu svou za klasickou.Nejsem si zcela jist s hořčicí. Ale je mnoho podob sekyrkové polévky. Určitě vyzkouším mléčnou přísadu před mixováním, i když si myslím, že mixem jí část odstraním.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hřebíček Mléko Nové koření Pepř mletý Šlehačka Sůl Voda Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact