• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II.
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo falešná svíčková
    • 350
      g zeleninová směs pod svíčkovou, popřípadě čersvý kořenová zelenina
    • 2
      kelímek šlehačka
    • 0,50
      l mléko
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce hořčice
    • 5
      ks pepř mletý kuliček
    • 5
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      l voda
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve dáme vařit 1 l vody s bobkovým listem, pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Necháme povařit. Mezitím si do většího pekáče dáme slaninu, cibuli (nakrájenou), zeleninu, osolené a hořčicí potřené maso. Na tuto směs nalijeme již připravenou vodu s kořením - samozřejmě již vychladlou a nejlépe 1 den necháme odležet (maso několikrát za den otočíme).
2
Na druhý den dáme péct - pečeme dokud není maso měkké a pokud se nám odpaří hodně vody podléváme. Musíme dát pozor, aby nám zelenina nezčernala jinak bude omáčka hořká. Po upečení maso vytáhneme (vytáhneme i nové koření, hřebíček a bobkový list) a do výpeku nalijeme šlehačky a mléko v kterém jsme rozmíchali mouku. Toto necháme povařit. Až nám směs trochu zchladne, tak omáčku vymixujeme a propasírujeme přes husté sítko (kdo nechce pasírovat nemusí). Opět povaříme a podle potřeby dochutíme - hořčicí, solí, pepřem. Ale pozor nejlépe je nechat omáčku 1 den odležet a dochutit na druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anetki | 1. 9. 2011 17:07

    Tak ted jsem jí dodělala, chutově výborná, nemusím dochutovat, ale je hrozně světlá .. poradte čím dobarvit? více mrkve? díky

  • Anetki | 1. 9. 2011 15:10

    já bych to dala maximálně na 200 °C :-)

  • Tereza | 7. 6. 2011 10:48

    na kolik stupňů a jak dlouho pečete? svíčkovou budu dělat poprvé, tak nemám zkušenost...pečete přikryté? děkuji

  • Tereza Rydlová | 27. 5. 2010 14:48

    Díky za recept, opravdu moc dobrá svíčková. Jen jsem neměla hřebíček ani obyč hořčici, tak jsme maso potřela kremžskou. Dala jsem jednu šlehašku a jednu zakysanou smetanu, mléko s moukou ne a ani nebylo potřeba zahušťovat.

  • Ivana Kudrnáčová | 9. 3. 2008 12:40

    Recept dle prababičky mrkev celer petr. a cibuli orest.s kořením bob.list nové koř.hřebíček zázvor tymián přidám maso opeču podleju vodou a 1dcl octa a podusím.Nechám do druhého dne nahrubo rozmixuji a dovařím smetanou přisladím a přidám citr.štávu.Zeleniny hodně a vše ve stejném množství trošku víc celeru.Je vynikající.

  • Anonym | 26. 1. 2007 16:18

    Dělám svíěčkovou tak,že již do základu ve kterém se bude maso se zeleninou a kořením péci přidávám karamel a lžičku hořčice.Poradil mi to jeden šéfkuchař a výsledkem je vždy dokonalá chuť.Lucie

  • Roman | 2. 1. 2007 20:27

    Vynikající! Svíčkovou s hořčicí a hřebíčkem jsem vyzkoušel poprvé a musím říct, že to dodalo omáčce noblesně pikantní chuť. Do omáčky jsem přidal ještě kysanou smetanu. Rovněž jsem ji nemixoval, ale pouze pasíroval.

  • Leona Stoupencová | 31. 10. 2006 23:45

    Musím říct, že masíčko bylo luxusní. Takhle jsem ho nakládala poprvé a ta práce navíc stojí za to

  • eviku | 31. 10. 2006 22:25

    Milý Jene, dělala jsem svíčkovou z jelínka nebo srnečky několikrát, není třeba se bát. Hovězí nenakládám, ale divočinu radši ano. Držte se klidně receptu, nechte maso v nálevu 1 den, pak osušte, opečte nejdřív na trošce oleje (máslo se přepaluje) a klidně vařte třeba v papiňáku, pečení v troubě není nutné. Jestli máte rád chuť divočiny, můžete nakládání vynechat. Každopádně to bude lahůdka! Jo, ještě bych maso úplně na začátku prošpikovala slaninou.

  • Jan Sturc | 30. 10. 2006 20:06

    Prosim Vas, dostal jsem kytu jelena a chtel bych ji udelat na svickovou! To nalozeni masa se mi moc nezda! poradite mi nekdo prosim! Moc dekuji Stury

  • Jitka Malinová | 19. 10. 2006 13:30

    Hořčici do svíčkové dávám už mnoho let, kdysi mi to poradil známý kuchař a já mu důvěřovala. Dnes si to bez ní ani neumím představit.

  • Jana Kutačová | 19. 10. 2006 09:59

    Já jsem někde v kuchařce četla,že trocha hořčice do svíčkové patří.Jen ten hřebíček si taky nedokážu v této omáčce představit.Asi to budu muset vyzkoušet:o)

  • Hana Rožníčková | 19. 10. 2006 05:23

    Nic proti receptu, ale nějak si nedovedu představit hřebíček a hořčici do svíčkové.

  • Klára | 18. 10. 2006 20:41

    Zajímalo by mě, jak vám svíčková chutnala...

  • Karel Gruna | 15. 8. 2006 14:24

    Právě přistupuji ke špikování masa. Díky za popis přípravy "láku" v tom už má paměť selhávala. Asi vynechám rovněž hořčici. Ale jak to dopadlo, napíšu ve čtvrtek, pátek :-))) Karel

  • Jiří Syrový | 8. 6. 2006 23:42

    Tento recept se již přibližuje klasické svíčkové, i když připouštím, že každý cítí tu svou za klasickou.Nejsem si zcela jist s hořčicí. Ale je mnoho podob sekyrkové polévky. Určitě vyzkouším mléčnou přísadu před mixováním, i když si myslím, že mixem jí část odstraním.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hřebíček Mléko Nové koření Pepř mletý Šlehačka Sůl Voda Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Dresing

Dresing

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

68
Dýňová tortila
Dýňová tortila
68
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
22
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
19
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact