• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svíčková dle babičky
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková dle babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková dle babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo zvěřina
    • 150
      g slanina
    • 400
      g kořenová zelenina mrkev, petržel, celer
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      kelímek smetana hustá
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce brusinky
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a omyjeme, prošpikujeme slaninou, dáme do vysokého hrnce či vysokého pekáče s pokličkou. Do kousku hadříku zabalíme nové koření, pepř, bobkový list a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky a rovněž vložíme do hrnce. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a maso celé zasypeme. Připravíme si octovou vodu se špetkou soli a vše zalijeme tak, aby bylo vše ponořené cca 6 cm pod hladinou. Necháme přes noc uležet v chladnu.
2
Druhý den dáme hrnec do trouby a pečeme při 225 °C cca 3hodiny (záleží na kvalitě masa). Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Vyndáme z hrnce ubrousek s kořením a vše zbylé v hrnci rozmixujeme, zahustíme smetanou a dochutíme dle vlastní chuti cukrem a solí. Vůbec není potřeba použít na zahuštění mouku, zelenina a smetana to zvládnou.
3
Tento postup není vůbec pracný, je to pohodlé, sice časově náročné, ale výsledek stojí za to!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

Svíčková dle Bělky Macík Trojanové

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dežo | 21. 4. 2015 04:37

    Maso prošpikuji špekem, na na másle s olejem zprudka opeču ze všech stran aby se zatáhlo, vyndám. Na výpeku s přídavkem trochu nakrájeného špeku orestuji dozlatova zeleninu a cibuli s kořením (5nové koření, 5celý pepř, 3bobkový list, špetka tymiánu - v tuku pustí chuť a provoní to), přidám 2 lžíce cukru aby zkaramelizoval (kdo se bojí aby ho nepřipálil, může ho připravit zvlášť a pak rozředit vodou a přidat k základu). Maso vrátím k zelenině, přidám lžíci plnotučné hořčice, 2lžíce octa, zaliju asi do 2/3 vodou a dám do trouby - peču při nízké teplotě (120-150°C) 1 až 2 hodiny dle kvality a velikosti masa. Občas poleju výpekem a asi v polovině času maso obrátím, popř. doleju vodu. Pak vyndám maso a koření, zeleninu rozmixuji, popř. dochutím citronem, přimíchám smetanu 33% (šlehačku), lehce nechám přejít varem (po přidání smetany majda trochu ještě zhoustne). Podávám s houskovým knedlíkem, navrch lžíci brusinek z kompotu. <:-)

  • ich | 20. 9. 2014 18:14

    Tymian a horcice...oboje velmi opatrne

  • Dan Kopička | 23. 3. 2011 12:31

    Přátelé, doporučuji na závěr zjemnit kostkou másla. 8-)

  • Kuchtík | 2. 3. 2011 18:07

    Něco mi tam chybí, bylo to takové plané jakoby tam chybělo nějaké kořeníčko. Nějaká rada??

  • .............. | 6. 2. 2011 16:47

    A to se to tam peče i s tim hadrem? :-P

  • jares | 4. 11. 2010 08:59

    Chtěl jsem překvapit manželku, podařilo se. Akorát koření jsem dal tak dvojnásobek a nebalil, prostě jsem si pak dal práci a vybral ho. Poměr kořenové zeleniny jsem zvolil 180 g mrkve, 110 g celeru a 110 g petržele, to bylo tak akorát. Akorát s octem jsem to trochu přehnal.

  • Velinda | 28. 8. 2007 16:44

    A jaky je pomer octa a vody?

  • Jarka | 16. 8. 2007 13:29

    Jaký je poměr kořenové zeleniny? Děkuji předem za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinky Cibule Citron Cukr Hovězí svíčková Kořenová zelenina Nové koření Ocet Pepř celý Slanina Šlehačka Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

37
"Orgasmus"
"Orgasmus"
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
17
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Svíčková dle babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact