Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed dáme osolenou a druhou polovinou česneku potřenou panenku, nebo podlouhý řez z kýty. Uděláme šišku, zabalíme do bránice, dáme na pekáček a povrch šišky posypeme kmínem. Přidáme trochu vody a pečeme, občas přeleváme výpekem. Do pekáčku můžeme přidat i nakrájenou cibuli.
2
Podáváme s brambory a zelím všech úprav. Tato svíčka je velmi chutná i studená. Hodí se s bůčkovou roládou, tlačenkou nebo huspeninou na pohoštění alá vepřové hody.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
bedžis
|24. 10. 2014 12:31
dobrý den jak dlouho se to má péct a na kolik stupňů? O:-)
Jitka H.
|8. 1. 2007 16:05
Tak jsem se konečně zaregistrovala,abych mohla dát jedničku jako vyšitou :))
Maruš
|2. 1. 2007 11:59
Jitko,jsem moc ráda,že Vám chutnalo.Jsem jen vkladatelkou receptu :-)),svíčka u nás byla při každé zabijačce.Nyní ji dělám i na různé "sešlosti",podávám studené s chlebem a k tomu steril.okurky,feferonky i čerstvou zeleninu..Někdy dělám jen menší placičky,jako karbenátky,které zabalím do bránice a upeču v pekáčku.
JitkaH.
|1. 1. 2007 17:40
Je to moc velká dobrůtka,pekla jsem i s tou cibulí,byla pak moc dobrá na brambory,sklidila jsem pochvalu,chválu tlumočím autorce..
Šárka Tkáčová
|27. 11. 2006 09:09
Jak píše Maruš, víno lze nahradit , ale já bych doporučila vyzkoušet.Víno tam ani nepoznáte.Svíčkovou dělám přesně podle tohoto receptu a je výborná.
Maruš
|25. 11. 2006 09:33
Místo vína jde použít mléko.
JitkaH.
|24. 11. 2006 18:20
Tak tohle určitě zkusím,jen co seženu bránici,jen se zeptám-můžu vynechat víno? Mám ho ráda k jídlu,ale ne v jídle,čím případně mám nahradit? děkuji