• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčka - zabijačková pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Svíčka - zabijačková pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčka - zabijačková pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1000
      g vepřová plec mletá
    • 300
      g vepřová kýta nebo panenská svíčková
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl bílé víno
    • 15
      g česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      g citronová kůra
    • 150
      g vepřová bránice
    • 1
      hrst kmín celý na posypání svíčky
    • 1
      ks cibule do pekáčku

Postup přípravy receptu

1
Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed dáme osolenou a druhou polovinou česneku potřenou panenku, nebo podlouhý řez z kýty. Uděláme šišku, zabalíme do bránice, dáme na pekáček a povrch šišky posypeme kmínem. Přidáme trochu vody a pečeme, občas přeleváme výpekem. Do pekáčku můžeme přidat i nakrájenou cibuli.
2
Podáváme s brambory a zelím všech úprav. Tato svíčka je velmi chutná i studená. Hodí se s bůčkovou roládou, tlačenkou nebo huspeninou na pohoštění alá vepřové hody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce

Pečené batáty s tofu v rajčatové…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bedžis | 24. 10. 2014 12:31

    dobrý den jak dlouho se to má péct a na kolik stupňů? O:-)

  • Jitka H. | 8. 1. 2007 16:05

    Tak jsem se konečně zaregistrovala,abych mohla dát jedničku jako vyšitou :))

  • Maruš | 2. 1. 2007 11:59

    Jitko,jsem moc ráda,že Vám chutnalo.Jsem jen vkladatelkou receptu :-)),svíčka u nás byla při každé zabijačce.Nyní ji dělám i na různé "sešlosti",podávám studené s chlebem a k tomu steril.okurky,feferonky i čerstvou zeleninu..Někdy dělám jen menší placičky,jako karbenátky,které zabalím do bránice a upeču v pekáčku.

  • JitkaH. | 1. 1. 2007 17:40

    Je to moc velká dobrůtka,pekla jsem i s tou cibulí,byla pak moc dobrá na brambory,sklidila jsem pochvalu,chválu tlumočím autorce..

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 09:09

    Jak píše Maruš, víno lze nahradit , ale já bych doporučila vyzkoušet.Víno tam ani nepoznáte.Svíčkovou dělám přesně podle tohoto receptu a je výborná.

  • Maruš | 25. 11. 2006 09:33

    Místo vína jde použít mléko.

  • JitkaH. | 24. 11. 2006 18:20

    Tak tohle určitě zkusím,jen co seženu bránici,jen se zeptám-můžu vynechat víno? Mám ho ráda k jídlu,ale ne v jídle,čím případně mám nahradit? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Citronová kůra Kmín Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová bránice Vepřová kýta Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Kaldoun

Kaldoun

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

126
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
31
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Svíčka - zabijačková pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact