Studená zeleninová polévka gazpacho se obvykle připravuje z rajčat, my pro vás však máme originální variantu z hrášku ochucenou česnekem a doplněnou o osmaženou bagetku. Hotová je během chvilky, příjemně vás osvěží i zasytí.
šálek
francouzská bageta
nakrájená na kostičky a osmažená (+ plátky k podávání)
výhonky
hrachu (čerstvé)
2
lžíce
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené výhonky hrachu, lístky máty a s opečeným pečivem.
//Tato jarní varianta osvěžující španělské studené rajčatové polévky je díky snadno stravitelným bílkovinám, které hrášek obsahuje, příjemně sytivá, ale také bohatá na mnoho důležitých vitaminů a minerálů, což ocení nejen vegetariáni, sportovci a děti. Mladý hrášek je také významným zdrojem vitaminu C a vitaminů skupiny B, důležitých pro naše mentální zdraví a nervy.//