• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Napište svůj komentář k receptu

Svěží hráškovo-česnekové gazpacho

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
7fotografií
Nahrát fotku
 

Studená zeleninová polévka gazpacho se obvykle připravuje z rajčat, my pro vás však máme originální variantu z hrášku ochucenou česnekem a doplněnou o osmaženou bagetku. Hotová je během chvilky, příjemně vás osvěží i zasytí.

Suroviny

4 porce
    • sůl na dochucení
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý na dochucení
    • 2,50
      šálek hrášek čerstvý
    • 1,50
      hrnek okurka nakrájená, oloupaná
    • 1
      lžíce máta čerstvá na ozdobení
    • 1,50
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      šálek francouzská bageta nakrájená na kostičky a osmažená (+ plátky k podávání)
    • výhonky hrachu (čerstvé)
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zastudena rozmixujte se dvěma a půl hrnky studené vody. Dochuťte, rozdělte do čtyř misek, pokapejte olejem a podávejte ozdobené výhonky hrachu, lístky máty a s opečeným pečivem.

RADA: Zkuste i hráškové italské rizoto

2
//Tato jarní varianta osvěžující španělské studené rajčatové polévky je díky snadno stravitelným bílkovinám, které hrášek obsahuje, příjemně sytivá, ale také bohatá na mnoho důležitých vitaminů a minerálů, což ocení nejen vegetariáni, sportovci a děti. Mladý hrášek je také významným zdrojem vitaminu C a vitaminů skupiny B, důležitých pro naše mentální zdraví a nervy.//

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hráškový krém

Hráškový krém

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Hráškový krém s krutony

Hráškový krém s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Hrášková a hrachová Jiné / speciální polévky Gaspacho Luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z luštěnin Oběd Večeře Mixování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Extra panenský olivový olej Francouzská bageta Hrášek Jablečný ocet Máta Okurka Pepř mletý Sůl Výhonky

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Sejkory

Sejkory

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

23
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
23
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bramborový salát
Svěží bramborový salát
Svěží dort / řez s bezinkovým želé
Svěží dort / řez s bezinkovým želé
Svěží koláč s lesním ovocem
Svěží koláč s lesním ovocem
Svěží okurkový salát s acidofilním mlékem
Svěží okurkový salát s acidofilním…
Svěží zeleninový salát
Svěží zeleninový salát
  • Recepty.cz
  • Svěží hráškovo-česnekové gazpacho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact