Nejprve začneme s přípravou želé: utrhneme si pěkné, velké, daleko od silnice vykvetlé květy bezu, které dáme do hrnce, společně s důkladně očištěnou žlutou částí citronové kůry. Do půllitrové odměrky si nalijeme šťávu z vymačkaného celého citronu a dolijeme odměrku do půllitru tekutiny, kterou vlijeme do hrnce. Vše přivedeme k varu, minutku povaříme a odstavíme. Necháme vše louhovat do druhého dne, kdy přes cedník vyložený plátýnkem vše scedíme a přes plátýnko vymačkáme do čistého hrnce. Přidáme želé a cukr dle chuti, dle návodu vše krátce povaříme a po zchladnutí do vlažna nalijeme opatrně na krémovou vrstvu. Dáme do chladničky ztuhnout a proležet, nejlépe přes noc, pak krájíme a podáváme.
Během doby, kdy se nám budou louhovat bezinky s citronovou kůrou si připravíme korpus a krém. Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy o průměru cca 22 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
3
Krém: smetanu vyšleháme s cukry na šlehačku a poté pomalu zašleháme i tvaroh. Vytvoříme hladký, jemný krém, který naneseme na zchladlý korpus.
4
Pokud chceme dělat řezy na větší plech, uděláme si těsto ze šesti vajec a množství ostatních surovin též navýšíme. Množství náplně postačí z 500-750 gramů tvarohu a půllitru smetany ke šlehání a želé postačí na 750 ml tekutiny, kdy opravíme množství květů bezinek, citronu a cukru. Je to velmi jednoduchý dezert, který lze zkombinovat i s ovocem (mandarinky z kompotu, pomerančové filetky...)