Do vypeckovaných švestek vkládám opražené ,loupané mandle a potom máčím v čokoládě napíchnuté na párátkách. Někdy párátka odstraním a dírku i povrch zakápnu jinak barevnou polevou , nebo udělám různé ornamenty.
Velmi dobre, misto nastrouhanych orechu ci mandli pouzivam kokos.
Jinou variantou je recept,kdy místo švestek,použijete vypeckované datle. Plnit se dají marcipánem,nebo vlašským ořechem,ořechovou náplní,nebo pouze jednou půlenou mandlí. Takto plněné datle namočte do čokolády,podle chuti jakákoliv( nebo poleva),nejlepší je ale mléčná.No a pak už se to jí samo.
Místo mandlí dávám dovnitř kousky marcipánu třeba i toho v čokoládě nebo jen surový, chutná nám to lepší než s mandlí je to vláčnější
Dělala jsem švestky i meruňky moooc dobré
Jako vždy-nic nového.Kde jste,milé ženy, do této doby žily? Nic vás maminky nenaučily? I ty obecně známé recepty jsou pro vás úžasné, skvělé, fantastické. Mám 2 dcery, ale kdyby se vyjadřovaly k receptům tak, jako většina z vás, styděla bych se, že nic neznají.
Ježiš to musí být dobrý.Koukám tu,ale říkám si, holka, co dieta;)
Někdy místo mandlí davám kousek marcipánu,když zbyde:0),je to taky moc dobrý.
Rychlé, jednoduché a mňaaam! Dávám 1.
Ja som to raz robila na vianoce, trvalo mi to najdlhšie zo všetkých koláčov, ale zmizlo to prvé. Čokoládu som už neobaľovala v orechoch, bolo to výborné aj tak, ale súsim toto. Len si musím nasušit slivky, dnes som ich naoberala :-)
Studené z mrazáku a pak lednice to je nápad nápadů, to je mlsání při televizi
Souhlasím, jsou opravdu skvělé. Maminka dělávala na vánoce a měla co dělat, aby je před námi uchovala, aspoň do Štědrého dne.
To musí být vážně dobrý.
Dělala jsem i v těchto letních dnech a byly moc fajn, na chvilku jsem je dala do mrazáku, pak do lednice a byky krásně vychlazené natáhlé rumem...
Výborné jsou švestky plnění marcipánem a posypané sekanými nesolenými pistáciemi i hezky vypadají zelené oříšky na tmavé čokoládě
Výborné
Vynikající
Obvykle nemám strouhané ořechy, a tak švestky obaluju v kokose a jsou taky dobré... Navíc mám pocit, že kokos je hrubší než strouhané ořechy, a tak se s ním líp pracuje.
Jednoduché a dobré!
Švestky namáčíme ne v rumu, ale ve slivovici, doporučuji
I datle jsem tak dělala a byly dobré
dobré jsou i meruňky