• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý
Napište svůj komentář k receptu

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ovesné vločky
    • 1
      l amasaké
    • 1
      kostka měkký tvaroh
    • 2
      hrst sušené švestky
    • sirup dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v chladu nabobtnat a zhoustnout.
2
Mezitím smícháme tvaroh, sušené švestky a 1/4 amasaké, pro chuť i barvu přidáme sirup (nejlépe domácí z černého bezu, arónie, malin apod.).
3
Do Remosky vyklopíme amasaké, rozetřeme po dně a stěnách, do této "misky" rozetřeme tvaroh se švestkami, můžeme ještě klikatě polít sirupem a 50-60 minut pečeme.
4
Vyklápíme opatrně až po důkladném vychlazení. Nebo naopak jíme teplé přímo z Remosky (z teflonové dřevěnou lžící).
5
Tip 1: Při pečení omotáme spodek Remosky utěrkou nebo dětskou plínkou, více se zahřeje dno.
6
Tip 2: Před vyklopením položíme přímo na koláč v Remosce talíř odpovídajícího průměru, pak se koláč nerozpadne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarožník

Tvarožník

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Tvarožník s drobenkou

Tvarožník s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikča | 19. 9. 2013 15:51

    Tak teda tento dortik vubec neni dietni :-\ ma kalorii tolik ze by ani nepomohla hodina rotopedu Mema vubec zadnou vyzivovou hodnotu a bilkoviny jen kolem toho probehly. Takze na dietu urcite nedoporucuju. :-(

  • Nikča | 18. 9. 2013 22:34

    mě by spíš zajímalo jestli se dá amasaké koupit v obchodě či si ho musim sama vytvořit Moc dekuji za info

  • anička | 8. 11. 2012 23:23

    vysvětli mi prosim někdo co je amasake ??? děkuji

  • dublin.in | 20. 9. 2012 12:46

    Vcelku chutné a zdravé, akorát to chutná spíše jako nákyp. Amasaké nám se synem zachutnalo a určitě vyzkoušíme i jiné varianty.

  • teir
    teir | 6. 4. 2011 13:47

    njam-njam :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amasaké Měkký tvaroh Ovesné vločky Sirup Sušené švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nepečené perníčky
Nepečené perníčky
13
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Švestkový pohár
Švestkový pohár
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče,…
Švestkový štrůdl
Švestkový štrůdl
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
Švestky (ovoce) v lívancovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact