Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v chladu nabobtnat a zhoustnout.
2
Mezitím smícháme tvaroh, sušené švestky a 1/4 amasaké, pro chuť i barvu přidáme sirup (nejlépe domácí z černého bezu, arónie, malin apod.).
3
Do Remosky vyklopíme amasaké, rozetřeme po dně a stěnách, do této "misky" rozetřeme tvaroh se švestkami, můžeme ještě klikatě polít sirupem a 50-60 minut pečeme.
4
Vyklápíme opatrně až po důkladném vychlazení. Nebo naopak jíme teplé přímo z Remosky (z teflonové dřevěnou lžící).
5
Tip 1: Při pečení omotáme spodek Remosky utěrkou nebo dětskou plínkou, více se zahřeje dno.
6
Tip 2: Před vyklopením položíme přímo na koláč v Remosce talíř odpovídajícího průměru, pak se koláč nerozpadne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nikča
|19. 9. 2013 15:51
Tak teda tento dortik vubec neni dietni :-\ ma kalorii tolik ze by ani nepomohla hodina rotopedu
Mema vubec zadnou vyzivovou hodnotu a bilkoviny jen kolem toho probehly.
Takze na dietu urcite nedoporucuju. :-(
Nikča
|18. 9. 2013 22:34
mě by spíš zajímalo jestli se dá amasaké koupit v obchodě či si ho musim sama vytvořit
Moc dekuji za info