• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Švestkový štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Švestkový štrůdl

autor: k.spageta
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestkový štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • švestky rozpůlené
    • skořicový cukr
    • rozinky naložené v rumu (nemusí být)
    • mleté ořechy
    • bílek

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami. Posypeme skořicovým cukrem (tím nemusíme šetřit), přidáme roziny a zasypeme ořechy. Závin zamotáme, dáme na plech, potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě (180 - 200°C).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Švestkový kompot s černým pivem

Švestkový kompot s černým pivem

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • libuše | 17. 9. 2013 21:02

    Zkusila jsem, ale těsto šlo špatně vyválet, drolilo se a celkově špatně drželo, švestky mi z něj vytekly. chuťově není špatné, ale spodek závinu je poněkud rozmáčený

  • Ladislava | 20. 5. 2012 14:21

    Zkusila jsem,méně cukru mi nevadí,ale těsto mi nešlo moc vyválet. Tak je to takové drolivé.Já osobně dělám těsto podobné,ale mimo hl.mouky a hery a 1 žloutku dávám 8 lžic mléka a 2 lžíce octa.Tento recept je ve pro mne lepší,těsto je pěkně vláčné a výborné. ;-)

  • pippiva
    pippiva | 8. 11. 2011 14:20

    Srdicko, ono kazdy ma jine chute, nekterym chutna mene sladke a jinym zas hodne sladke. Az budete delat priste zavin, buchtu z kynuteho testa nebo jiny moucnik, tak testo ochutnejte, pripadne i napln. Tak si uvedomite lepe, zda je cukru podle Vasi chute, aby jste se pak vyhnula zklamani. :-) ;-)

  • srdicko1 | 8. 11. 2011 08:01

    Tak jsem včera upekla. A musím říci, že je to málo sladké...Příště přidám cukr i do těsta. Doma mi řekli, že lepší je z lístkového těsta. jinak to jde

  • Ivan | 8. 11. 2011 05:43

    Já bych řekl, že bílkem se to potírá pro získání lepší soudržnosti a lesku.

  • makovička | 7. 11. 2011 06:54

    Řekla bych že bílek zbyde a naco by se rozklepávalo další vejce, když splní stejnou službu, ne ;-) :-D

  • František Brusák
    František Brusák | 7. 11. 2011 01:10

    Chtěl bych vědět přoč se to potírá bílkem,většinou se používá žloutek nebo celé vejce.Rozhodně vyzkouším,skvělý nápad. :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Záviny Dezerty Srpen Září Říjen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hera Hladká mouka Mleté ořechy Rozinky Skořicový cukr Švestky Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Dresing

Dresing

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
35
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Švestkový kompot s černým pivem
Švestkový kompot s černým pivem
Švestkový pohár
Švestkový pohár
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče,…
Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý
Švestkový tvarožník dietní a přesto…
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
  • Recepty.cz
  • Švestkový štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact