Zkusila jsem, ale těsto šlo špatně vyválet, drolilo se a celkově špatně drželo, švestky mi z něj vytekly. chuťově není špatné, ale spodek závinu je poněkud rozmáčený
Zkusila jsem,méně cukru mi nevadí,ale těsto mi nešlo moc vyválet. Tak je to takové drolivé.Já osobně dělám těsto podobné,ale mimo hl.mouky a hery a 1 žloutku dávám 8 lžic mléka a 2 lžíce octa.Tento recept je ve pro mne lepší,těsto je pěkně vláčné a výborné. ;-)
Srdicko, ono kazdy ma jine chute, nekterym chutna mene sladke a jinym zas hodne sladke. Az budete delat priste zavin, buchtu z kynuteho testa nebo jiny moucnik, tak testo ochutnejte, pripadne i napln. Tak si uvedomite lepe, zda je cukru podle Vasi chute, aby jste se pak vyhnula zklamani. :-) ;-)
Tak jsem včera upekla. A musím říci, že je to málo sladké...Příště přidám cukr i do těsta. Doma mi řekli, že lepší je z lístkového těsta. jinak to jde
Já bych řekl, že bílkem se to potírá pro získání lepší soudržnosti a lesku.
Řekla bych že bílek zbyde a naco by se rozklepávalo další vejce, když splní stejnou službu, ne ;-) :-D
Chtěl bych vědět přoč se to potírá bílkem,většinou se používá žloutek nebo celé vejce.Rozhodně vyzkouším,skvělý nápad. :-\