Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou... a na mírném plameni pod poklicí krátce podusíme na lahodný rozvar dle naší chuti, který následně necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Pokud máme plody ovoce s nižším obsahem vody, mírně ho před dušením podlijeme vodou.
Během chladnutí si připravíme misky, poháry nebo sklenice a krém, kterým chceme v pohárech švestkový rozvar střídavě prokládat. Buď si můžeme vyšlehat tvaroh, mascarpone či zakysanou smetanu s cukrem, který zlehčíme vmícháním vyšlehané smetany na šlehačku, nebo můžeme použít jen oslazený smetanový bílý jogurt, uvařený vanilkový nebo smetanový pudink... Vše děláme dle vlastní chuti a podle toho, co nám nejvíc chutná.
Připravené sklenice (misky) plníme střídavě zchladlým švestkovým rozvarem a mléčným krém, které můžeme ještě prokládat piškoty nebo sušenkami (máslové, Lotus, piškoty...). Poháry dáme do chladničky a po vychladnutí, před podáváním dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.