Rýži uvařenou v neslané vodě promícháme s půlkami švestek, se žloutky a s na drobné kousky pokrájenou čokoládou, podle chuti osladíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, na povrchu ještě rozpuštěným máslem pokapame a dáme asi na půl hodiny péct.
2
Potom povrch pokryjeme rovnoměrnou vrstvou tuhého sněhu ušlehaného z bílků s cukrem a dále zapékáme, dokud sníh nezrůžoví. Hotový pokrm postříkáme rozpuštěnou čokoládou a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Remková
|11. 8. 2008 15:35
Já používám jen sáčkovou rýži,tu povařím polovinu času(asi 7 minut),pak vysypu ze sáčku a přidám trochu mléka,vanilkový cukr a jen zavařím,odstavím,nechám dojít.Pak přidám to ovoce,jinak postup stejný.Tu čokoládu musím vyzkoušet,ale dala bycj ji až do toho mléka,vypadá to skvěle!!
Líba Svobodová
|11. 8. 2008 14:59
Výborný receptík, na radu Jitky F. jsem sladila jen vanilkovým cukrem, dala více ovoce, ostatní jsem tak nějak dělala od oka a musím říct, vynikající. Manžel si ho objednal a byl nadšený a děti také. Určitě udělám znovu!
Jitka F.
|2. 10. 2006 14:26
Výborný recept, nemusí se zdlouhavě vařit rýže v mléce, atd. Dala jsem víc ovoce, k tomu dva vanilkové cukry a hned jsem musela vyrábět druhou dávku :-)