• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Švestkový koláč z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švestkový koláč z listového těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 20
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
Švestkový koláč z listového těsta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 1
      listové těsto
    • skořice
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • 150
      ml sladká smetana
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme a rozložíme na plech. Švestky nakrájíme na měsíčky a poskladáme hustě vedle sebe po těstě. Smícháme smetany, vejce, trochu cukru a skořice a vlijeme na švestky. V troubě upečeme.

RADA: Recepty ze švestek, slané i sladké

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listový závin bez překládání

Listový závin bez překládání

Švestkový závin s tvarohem (mákem)

Švestkový závin s tvarohem (mákem)

Švestkový závin s mandlemi

Švestkový závin s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 2. 10. 2006 19:39

    Pekla jsem koláč o víkendu, moc nás neoslovil, ale nevadí, někdy se něco nepovede. Jinak podle receptů paní Terezky moc ráda vařím a hlavně - chutnají nám.

  • Di | 2. 10. 2006 18:36

    Ani já jsem neměla rozmočené těsto, i když jsem ho měla jen málo. Náplň díky vajíčkům ztuhla, spodek křupal.

  • Airan | 2. 10. 2006 13:28

    Tak ja musim zase rict, ze nam chutnal kolac moc, akorat davam cele pulky svestek reznou stranu nahoru a kombinace s listovim testem se mi libila. Ale jak se rika - sto lidi, sto chuti:-) Fakt je, ze jsem sladku smetanu nedavala, jen kysanou a vubec to nebylo rozmocene, viz muj komentar ze 27.9.

  • Mirka G. | 2. 10. 2006 10:45

    Nám sa chuťovo páčil, tie slivky so smotanovo-vaječnou zmesou je zaujímavá kombinácia, ale tiež som si povedala, že ho už nebudem piecť s lístkovým cestom, lebo to bolo veľmi tenké rozmočené - pritom som dala celé 400g cesto, ale skúsim s kysnutým, namiesto drobenky zalejem touto zmesou.

  • Soňa N | 2. 10. 2006 08:53

    I ja se musim připojit.Po všech těch pochvalných komentářích jsem čekala víc.Koláč se snědl,ale žádné nadšení.Vyzkoušela jsem a už ho péct nebudu.

  • krizova | 2. 10. 2006 08:22

    Plne souhlasím s paní Janou z VM. Nechtěla jsem to původně psát abych nebyla černou ovcí, ale tento koláč opravdu už nikdy více. Nám tedy ani chutově nepřišel k duhu natož vzhledově.

  • Jana z VM | 2. 10. 2006 06:59

    I přes všechny pochvaly naši rodinu tento koláč dost zklamal..... Dělala jsem přesně podle návodu a komentářů - těsta bylo málo (měla jsem dát celé půlkilové balení), švestek jsem taky neměla dát tolik co je psáno - bylo jich moc a těch vajec se smetanou taky bylo moc - já vím, že nevadí, když ta hmota zůstala nahoře na švestkách (neměla kudy protéct)a upekla se - nebylo to chuťově špatné, ale nevypadalo to vůbecv na pohled dobře....koláč byl moc tenký, těsta málo a nikoho nelákal... bohužel.

  • mijo | 28. 9. 2006 14:52

    Vďaka za info. Koláč vyzerá naozaj lákavo a zároveň jednoducho. Ideálna kombinácia :-) *m*

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2006 13:19

    Všetky vecičky z lístkového cesta pečiem rovnako, či sú to koláče alebo niečo slané. Vkladám do horúcej rúry ( max), po 5min stiahnem na 190-180 a dopečiem. Lístkové cesto chce horúcu rúru a neotvárať prvých 10 min. A ešte jedna rada : ak potierate šatôčky, záviny a pod. vajíčkom, okraje sa nepotierajú, aby cesto pekne lístkovatelo.

  • Anonym | 28. 9. 2006 11:17

    Mijo, ja to pekla na 180° v el.troube zvrchu a zespod zaroven:-) V horkovdusne bych to snizila o 20°. At se povede!

  • mijo | 28. 9. 2006 10:55

    Ako dlho, ak sa Vás môžem Terezka spýtať, a pri akej teplote ten koláč pečiete? Hmm? Rúru máte elektrickú, alebo horkovzdušnú? Vďaka. *m*

  • Tereza Jarčušková | 28. 9. 2006 07:06

    Ten anonym pred Airan som ja, neviem prečo sa to stalo, ospravedlňujem sa.

  • Airan | 27. 9. 2006 17:07

    Ja to udelala z 200ml kysane smetany a 3lzice mleka (sladkou smetanu jsem nemela) I tak byl kolac uzasny! Vrele doporucuji vsem a Terezce dekuji za recept.

  • Anonym | 27. 9. 2006 13:36

    Dávam na plech s vyšším okrajom, klasická veľkosť do rúry, a použijem celé lístkové cesto, ale nie polkilové, ale len 350-400 gramové.

  • Jana z VM | 27. 9. 2006 12:28

    Mám dotaz - dáváte celé listové těsto na jeden plech? Není to potom moc silné? A na jak velký plech - menší s vyšším okrajem nebo ten větší bez vyvýšeného okraje? Chtěla bych koláč zítra udělat, tak prosím o odpověď :o))

  • marketa T. | 27. 9. 2006 10:40

    Moc výborný koláč,rychlý a kdo má rád listové těsto opravdu radím zkuste to.A nebojte se,že se ta šlehačka s vejci a ost. nespojí vyteče ven,krásně se to zátáhne a vůbec to neni po upečení řidké.Fakt to zkuste.Dávám za jedna.

  • Míla Kořínková | 24. 9. 2006 21:57

    Moc dobrý, jen se po něm zaprášilo...Místo švestek můžete dát taky nektarinky, je to mňamka.

  • Tereza Jarčušková | 11. 9. 2006 07:12

    To závisí od druhu ringlôt. My máme v záhrade také, ktoré sa prerežú na polovicu a pretočením sa rozdelia ako marhule. Nie sú vodnaté, ale mäsité, s takými by to asi išlo. Vyskúšajte.

  • MMMM MSMS | 10. 9. 2006 21:00

    Čo myslíte, ako by to dopadlo s ringlótami? Mám dost takých veľmi määkých, vhodných už len na jedenie, ale to asi nezvládneme:-)

  • Di | 8. 9. 2006 17:33

    Prima nápad, příjemná změna po drobenkové klasice (i když nic proti ní). Pekla jsem ho jen z poloviční dávky, takže jsme ho ve třech spořádali k odpolední kávě ještě vlažný. Kromě toho je použitelný pro diabetiky, do smetanové zálivky jsem vmíchala jen trochu fruktózy a nediabetikům koláč pocukrovala po upečení.

  • Andrea Zámečníková | 3. 9. 2006 15:32

    Koláč je skvělý a s tím listovým těstem zase něco jiného.Zařazuji mezi oblíbené.

  • Sona Vanderková | 24. 8. 2006 18:24

    Dekuji za zajimavý recept.Pořádáme piknik s pečením selete,bude to báječné spestření jídelníčku.Hned se dám do pečení.

  • Dana Danová | 22. 8. 2006 18:35

    Teď jsem koláč dopekla a ještě vlažný s kámoškou ochutnala nemá chybu a hned zítra kamarádka bude péct!Mají přijít vnoučata a nevím jestli ho nemám schovat.Dík za skvělý recept!!!!

  • Abies Alba | 14. 9. 2005 13:31

    TAky nám moc chutnal, jen jsem ho ještě posypala moučkovým cukrem.

  • Tereza Jarčušková | 13. 9. 2005 06:54

    Tak už som ten recept na tortu napísala. Je pod názvom "Kráľovská slivková torta" ( královský švestkový dort ). Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť.Pani Airan, našla som tie recepty zo starých kuchárok, ale je ich veľa. Ak mi pošlete mailovú adresu, tak vám ich zoskenujem a pošlem. Môj mail je : tralaland@email.cz

  • Airan Novakova | 12. 9. 2005 18:50

    Terezko, je to super!!! Ani jsme nepockali az vychladne uplne...jeden je urcite pro nas malo!Diky za vyborny recept:-))

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2005 13:43

    Som rada, že vám koláč chutná. Milá Janka, keď máte rada slivky a máte ich dosť, pridám výbornú slivkovú tortu, ale až zajtra, dnes mám veľa práce. Je aj vzhľadove pekná, takže môžete ju upiecť aj na slávnostnejšiu príležitosť.

  • marti | 12. 9. 2005 09:52

    Koláč jsem vyzkoušela a je opravdu lehký, osvěžující a výborný! Moc jsme si pochutnali.

  • Marcela Vrabcová | 9. 9. 2005 13:56

    Hmm, u nas delaji v pekarstvi takove male ctverecky, ktere se tomuhle hodne podobaji a jsou vynikajici. Takze taky urcite vyskousim. Myslite, ze by slo pouzit i jogurtove listove testo? Ja se k tomu "nasemu" moc nedostanu.

  • Ivana Hejtm. | 9. 9. 2005 13:31

    Včera jsem koláč udělala a opravdu všem moc chutnalo, ani není poznat, že je to z listového těsta. Opravdu je moc lehký a dobrý. Vřele doporučuji.

  • Jana z VM | 9. 9. 2005 12:16

    Milá Terezka, Váš komentár hovorí za vše!Už se těším, až u nás na Vysočině dozrají švestky, ještě jsou málo.... Potom dám vědět, zatím papa.

  • Tereza Jarčušková | 9. 9. 2005 10:47

    Milá Janka, chuťové pocity nepopísateľné. Ja strašne rada pečiem, ale sladké nemám veľmi rada, takže z koláčov len ochutnám, ale tento si dám. Ešte sa nám nikdy nepodarilo nechať koláč vychladnúť. Vždy ho zjeme už vlažný.Len práve včera prvýkrát vychladol, ale to len preto, že manžel bol na záhrade. Je ľahký a osviežujúci.

  • Barbara | 8. 9. 2005 11:24

    Tak na tohle jsem moc zvědavá. Nemohl ten recept přijít o den dřív? Hledala jsem námět na lehký narozeninový koláč do práce. Tohle by v tom vedru bylo optimální... no nic. Alespoň si to doslavím o víkendu.

  • Jana z VM | 8. 9. 2005 10:15

    Tento recept vypadá úžasně a taky úžasně jednoduše!! Mohla by autorka popsat chuťové pocity těch, co tento koláč již ochutnali ? Ráda bych jej zkusila a musím informovat mé nedůvěřivé hochy doma...

  • Jana | 8. 9. 2005 09:55

    Tak na tohle se těším! Millujeme všechno: listové těsto, švestky, skořici i zakysanou smetanu. Vyzkouším hned zítra (resp. jen co koupím švestky, naše švestka už druhý rok nemá ani jednu, bébébé)

  • Jana Han | 8. 9. 2005 09:52

    Kolac je skutecne vyborny. Aby mne napln nevytekala pri peceni, nariznu testo , po polozeni na plech, spickou noze tak asi 1 - 1 a 1/2 cm od okraju, ale nesmi se proriznout az na plech. Pri peceni se pak okraje krasne nadzvednou, vlastne udelaji kolem dokola ohradku. Okraje pred pecenim potru rozslehanym vajickem. Tuto metodu narezavani delam i kdyz vykrajuji mensi ctverce nebo kolecka . Bezvadne to funguje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Těsta Listové
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Listové těsto Skořice Sladká smetana Vejce Zakysaná smetana

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Duo bábovka

Duo bábovka

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

96
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
80
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
71
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
51
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
45
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Švestkový koláč s tvarohem
Švestkový koláč s tvarohem
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč V.
Švestkový koláč V.
Švestkový koláč ze zakysané smetany
Švestkový koláč ze zakysané smetany
Švestkový kompot s černým pivem
Švestkový kompot s černým pivem
Švestkový pohár
Švestkový pohár
  • Recepty.cz
  • Švestkový koláč z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact