**Příprava těsta:** 1. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažného mléka, přidejte malou lžičku cukru, promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek do husté pěny, trvá to asi deset minut.
2
2. Mouku prosijte do větší mísy, přidejte kvásek i zbývající ingredience a smíchejte na řidší těsto. Přikryjte a na teplém místě nechte kynout 45 minut až hodinu, aby těsto zdvojnásobilo objem.
3
3. Zapněte troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Těsto nalijte na plech vymazaný máslem nebo vyložený pečicím papírem. Rozetřete do krajů a potřete uvařenou makovou náplní. Navrch naskládejte švestky řezem nahoru. Na okrajích nechte volné místo.
4
4. Na drobenku smíchejte oba druhy cukru s moukou, přidejte máslo pokrájené na kousky a pomocí prstů vše rozdrobte na jemnou žmolenku. Posypte jí koláč a vložte do trouby. Pečte čtyřicet minut, do zezlátnutí.
5
**Příprava makové nádivky: **mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání vaříme 5 - 10 min. Do uvařené husté hmoty přisypeme cukr, vanilkový cukr, popřípadě skořici a dobře promícháme. Pokud nemáte rádi mák a švestky vyzkoušjte variantu č.2.
6
**Nádivka tvaroh s hruškami:** tvaroh rozetřeme s vanilkovým cukrem a 1 celým vejcem, dosladíme dle chuti, rozetřeme na těsto, poklademe pokrájenými měkkými hruškami a posypeme drobenkou.
7
Nikdy bych nevěřila, jak chutnou kombinaci může dát tvaroh s hruškami, ale je to opravdu dobré. Podotýkám, že recept není můj, jen jsem zkusila upéct ze tří receptů na různé koláče tento a protože měl úspěch, zveřejňuji jej.