Dokonalá buchta, naprosto. Vzhledná moc není, ale chuťově nepřekonatelná!
Někde byla chyba...ten vršek byl zpočátku tvrdý, pak trochu změkl. Ale podruhé to už zkoušet nebudu, bohužel
Velmi dobrý koláč, je to zase něco trochu jiného. I druhý den stále měkký a chutný. Dělala jsem půl na půl kompotované švetky a jablka, švestkový je lepší.
hnědý cukr mají téměř všude, ale kde kupujete ten, co v něm vydrží vitamíny 50 minut pečení??? a s těmi minerálními látkami to taky není slavné, těch tam moc není ani za "syrového" stavu. možná si pletete třtinový cukr s řepným nerafinovaným cukrem, barva je skoro stejná, ale vitamíny a minerály hledejte jinde.
Na prvni pohled me po vyklopeni nenadchl. Svestky byly takove stlacene, navic se to melo tendenci rozjizdet. Ale nechala jsem to tak a kdyz vychladl, ztuhl, tak to byl jasny favorit odpoledne. Vsem moc chutnal. Jo a udelala jsem ho na vetsi plech nez je v pokynech, takze nebyl tak vysoky, ale to mi nevadilo, mam radsi nizsi buchty.
Včera jsem ho upekla - jen jsem použila špaldovou a kukuřičnou mouku půl na půl a dala ovocný cukr - 4 PL. Je to výborné (opravuji: Bylo :-)))).
Oprava v ALBERTU
Jen jsem chtěla podotkonout,hnědý cukr mají normálně v Alberu
Pri pečení tohto koláča som pridala viac mlieka, lebo cesto sa mi zdalo príliš husté. Vrch som ešte posypala škoricovým cukrom. Súhlasím, že koláč je vysoký na malý plech, treba použiť radšej plech klalsický. Vyklope sa veľmi dobre. Hodnotím známkou 2.
Další mňamka do sbírky. Dnes jsem upekla a místo bílé jsem dala celozrnou žitnou mouku a moc jsme si pochutnali. Nezbylo skoro nic.
Samozřejmě, že je možné použít normální krupicový cukr. Použijete-li hnědý, máte ale opravdu karamelový karamel a ve srovnání s bílým "jedem" (cukrem) máte v koláči minerální látky a vitamíny. :-)
Tak mám obrovský zážitek s tímto koláčem!Pracně jsem všechno vypracovala,mléka jsem dala malinko víc,není to na závadu a vše dala na plech dle návodu a šup s ním do trouby.No,asi po 40 minutách jsem zjistila,že moje trouba se odporoučela na věčnost a tak jsem uvažovala,co s těstem.Po dlouhé době jsem jej dala upéct k sousedce a ta přišla rovnou s prosíkem o recept.Je to opravdu moc dobré,jen příště ho rozhodně dám na větší plech,aby těsto nebylo tak vysoké.Dávám za 1 Jana
Nic moc, na mna moc hutne, robila som s jablkami urcite nebudem opakovat.
A není možné použít normální krupicový cukr?
Koláč je výborný, pekla jsem několikrát. Švestky vypadají a chutnají jakoby byly nejdříve podušené. Vyzkouším i s jablky.
Určitě ho mají v hypermarketech a v prodejnách zdravé výživy. Může být i pod názvem tmavý (přírodní) třtinový cukr.
Hnědý cukr se dá sehnat v prodejně se zdravou výživou a kilo stojí asi kolem 50 Kč, nebo pokud má někdo známé v cukrovaru, tak tam odtud se dá taky sehnat a je podstatně levnější :-)
Mám dotaz, kde seženu hnědý cukr, znám jenom krupici,krystal a moučku
Bala jsem se, ale vyklopilo se to v pohode. :-) Kolac vyborny,moc pekne vypada, jen ho priste nebudu delat do tak maleho plechu. Mam ho asi 5 cm vysoky, takze na vetsim plechu bude ta davka akorat.
Berco, nebojte se, vyklopit jde dobre je to vyzkousene, jen ho nechte tech 10 minut zchladnout.
Mám jen malý dotaz, jde to opravdu dobře vyklopit? Ráda bych ho zkusila, ale trochu se bojím výsledku.
Teda zensky, nevychazim z udivu nad vasimi napady - ale co ty kalorie navic. Ten kolac je vyborny uz jen tak sam o sobe. Kdyz jsou doma hodni pridam jim k tomu kopecek vanilkove zmrzliny. jo a delam to take i broskvemi a merunkami a take s kompotovanym ananasem nakrajenym na kolecka a do kazde dirky davam kompotovou tresni a k tomu ten napad se slehackou a pilinkami z cokolady. Ach jo, asi se budu jen zavistive divat, az se to bude konzumovat.
Tak tady se předvádí jedna dobrota za druhou.... Ten máslový krém posypaný ořechy... Je možné zkusit i hustští puding a nahoru šlehačku, pěkně tuhou, pocákanou čokoládou... to už jsou ale gurmánské hody!!
Tiež ho robievam v "jablkovom podaní", u nás sa volá: "obrátený".Akurát jablká nedávam na polovičky, ale postrúhané zmiešam s asi 1pol. lyžicou sypkého vanilkového pudingu a peičm ho na celofánovej fólii. Keď ho preklopím, polievam ho čokoládovou polevou. Už mám vyskúšané aj po vychladnutí dať na jablká maslový krém a posypať sekanými orechmi.Tiež to chutí výborne, hlavne vychladené.
Tento koláč je veľmi dobrý, robievam ho z jabĺčok, tak ,že polovičky očistených jabĺk bez jaderníka dám namiesto sliviek. Je vynikajúci.Môže sa dať na ovocie aj normálne trené cesto-mramorové alebo piškótové