• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Švestkový koláč kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Švestkový koláč kynutý

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 76
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestkový koláč kynutý
Švestkový koláč kynutý
Švestkový koláč kynutý
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 65
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks droždí (Kostka)
    • 2
      kg švestky
    • 1
      lžíce cukr krystal (Na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme. Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut. Upečený koláč posypeme krystalovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Endorfína | 15. 8. 2020 12:06

    Rychlý a dobrý koláč, pekla jsem ho už podruhé, s těstem se skvěle pracuje, hezky kyne.. přidávám skořici a drobenku :) jen mám vždy připálený spodek, nevíte někdo co s tím?

  • Mar999 | 11. 7. 2017 16:28

    Výborný koláč.

  • Dana | 23. 8. 2015 18:02

    kostka droždí váží 42 gr

  • Dana | 23. 8. 2015 18:01

    kostka droždí váží 42 gr

  • Lenka | 20. 6. 2015 20:55

    Těsto je velmi chutné, není suché, vláčné, dobře se s ním pracuje,nelepí se.Použila jsem 1 balíček sušeného droždí. Jinak jsem poměry neupravovala,přesně odvážila.Nejsem v kynutých těstech začátečnice.Tohle jsem vyzkoušela 2x a nebudu uz péct jinak.

  • Katka | 13. 5. 2015 11:32

    super recept. Upekla jsem s boruvkama a luxusni :-* S testem se pekne pracuje, nelepi a po upeceni je velice chutne a mekke

  • Dana | 21. 2. 2015 10:52

    :-) PŘED HODINOU JSEM DOPEKLA KOLÁČ,JE FAKT DOBRÝ. TROŠICKU JSEM HO UPRAVILA DALA JSEM TAM JEDNO VEJCE A DROBENKU. DĚLALA JSEM HO ZE ZAMRAZENÝCH ŠVESTEK A PŘÍŠTĚ ZKUSÍM Z MĚRUNĚK. DOPORUČUJI MNAM. :-)

  • dana | 21. 2. 2015 10:44

    :-) :-)

  • Dana | 21. 2. 2015 10:43

    :-)

  • Augulupus
    Augulupus | 15. 2. 2015 23:00

    Juuu, to je takovejch dobrot. Mnam, mnam.

  • Augulupus
    Augulupus | 15. 2. 2015 22:58

    Ja nevim, jsem ji nikdy nevazil. :-D

  • olretass | 14. 1. 2015 14:21

    kolik vází u vás kostka drozdí?dekuji za odpoved. :-\ :-\

  • markéta | 1. 12. 2014 12:18

    Těsto bylo super. Vůbec se nelepilo. Použila jsem sušené droždí. Navrch dala tvaroh a jablka. Moc jsme si pochutnali. :-) :-)

  • Lucka | 11. 8. 2014 08:37

    Zkoušela jsem se světlýma blumama a byl vynikající, navrch přišla drobenka ;-)

  • Jana | 5. 8. 2014 06:54

    u nás váží čerstvé droždí 42 g, prášek do pečiva nevím :-(

  • Jana | 5. 8. 2014 06:53

    Milé dámy (a milí pánové), recept jsem zkoušela o víkendu. Nakonec jsem ho udělala na dva plechy, zdálo se mi, že je toho těsta na jeden plech nějak moc a já zase nemám ráda silné těsto :-) Přidala jsem tam ještě jeden domácí žloutek na barvičku. Musím říct, že koláč byl LUXUSNÍ!!! Těsto se nádherně zadělávalo, krásně kynulo, na vále se mi s ním fakt perfektně pracovalo bez nutnosti dalšího podsypání moukou. Pekla jsem na horkovzduch na 150° cca 45 minutek a bylo to tak akorát. Koláč jsem bohatě obložila švestkami, zasypala cukrem, jeden plech ještě mákem a druhý žmolenkou. Vzhledem k tomu, že toho bylo pro dva lidi moc, obšťastnila jsem rodinu a kolegy v práci. Všichni si jen chrochtali a mamka chce recept :-)

  • alik3 | 2. 7. 2014 08:49

    Kynuté těsto moc nedělám, protože se mi to nikdy moc nezdařilo. Ale od teď už budu dělat častěji. Koláč se vydařil výtečně, dělala jsem s borůvkama a navrch kokosovou žmolenku. Těsta je opravdu hodně a to nemám žádné malé plechy. Příště to udělám na dva.

  • Dana | 23. 8. 2013 14:04

    Vyborne, jen mi to trochu vic na plechu vyteklo, ale vzala jsem mensi plech a dal hodne svestek. Je opravdu vyborny :-P

  • Dana | 23. 8. 2013 14:04

    Vyborne, jen mi to trochu vic na plechu vyteklo, ale vzala jsem mensi plech a dal hodne svestek. Je opravdu vyborny :-P

  • Alena | 6. 8. 2013 09:32

    Vše mám připraveno,jdu ho vyzkoušet,díky ;-)

  • Eva | 1. 8. 2013 11:22

    Výborné! 8-) Dělám z polovičního množství těsta - je parádní jak na zpracování, tak i chuťově. Pod švestky dávám 2 tvarohy s vajíčkem a skořicí a samozřejmě drobenku! :-)

  • Ivča | 21. 4. 2013 14:48

    Uvidíme co z toho vznikne, ale zatím to vypadá dobře :) . Těsto je hezky vláčné. Jen neměli švestky, tak jsme koupili mraženou lesní směs :-D . Pak dám vědět jak chutnalo :-P

  • tonik | 5. 3. 2013 12:45

    Kostka drořdí váží 42 gramů. :-)

  • olga-ninni henningwall | 30. 1. 2013 17:24

    :-) tak ten musím zkusit upéct,jen nevím :-\ kolik vází u vás kostkka drozdí :-\ u nás ve Svédsku vází 50g,a kolik vází sácek prásku do peci´va???babo rad :-\ dík za radu! ;-)

  • Hana Dajdová | 12. 9. 2012 09:26

    vcera jsem upekla a je vynikajici, pritel se oblizoval az za usima

  • Markéta | 11. 9. 2012 10:26

    právě ho jdu vyzkoušet..uvidíme ;-)

  • Alexxa | 22. 8. 2011 12:56

    vynikající :-*

  • Jana Eliášková | 8. 5. 2010 14:31

    Vyzkoušela jsem tento recept a musím říct,že těsto je úžasné...byla jsem líná těsto hníst,tak jsem vše dala do domácí pekárny a takhle krásný těsto,které skvěle vykynulo,vůbec se nelepilo, jsem už dlouho neměla...chuťově zatím nevím,neb je stále v troubě :)

  • Sarka Havlikova | 15. 10. 2009 17:20

    porad jsem mela strach, ze mam malo svestek, tak jsem radeji taky udelala z poloviny davek. nakonec byly svestky opravdu huste a testo az prilis tenke... priste uz se snad nebudu tolik bat, lepsi by rozhodne bylo tlustsi testo pod hustou vrstvou ovoce. davam presto za 1 :-)pozila jsem navrch zmolenku a druzdi bylo z pytliku

  • Vierka Jakubová | 24. 8. 2009 19:38

    taky nám chutnal dávam za jedna... dokonca i kolegové od přítele si domluvili jednu davku :o) a přinesli domácí švestky :oD

  • vilda babič | 14. 8. 2008 10:17

    dělala jsem již 2x a vždy byl vynikající a měl doma velký úspěch ,děkuji za recept ! Dávám nahoru drobenku, Babičová

  • Lucie Kadera | 22. 7. 2008 18:34

    Naprosto skvely recept, testo je vlacne a nadychane vubec se nelepi. Delala jsem male kolacky s boruvkami, svestkami a merunkami, posypala drobenkou a bylo to vynikajici.A vejce tam podle me vubec nechybi.

  • Marketa | 27. 4. 2007 19:04

    Zloutky tam urcite nechybi, kolac je moc dobry a rekla bych, ze vydrzi dele vlacny a je nadychanejsi nez s nimi.

  • Alča | 11. 10. 2006 16:43

    Tento koláč jsem vyzkoušela také a je opravdu vynikající.

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 12:25

    Určitě musí být dobrý....ale mně v kynutém těstě chybí žloutky, bez nich to není ono - jak pro chuť, tak i pro oko !!

  • Jana | 3. 10. 2006 11:38

    Zdravím, tento koláč je fakt výborný a k tomu jednoduchý. Dělala jsem ho z 1/2 dávky na malý plech a navíc jsem ho posypala drobenkou: 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 1/2 Hery. Vřele doporučuji.

  • Katka | 4. 10. 2004 01:46

    Je vyborny,vrele doporucuji!

  • Ála | 20. 9. 2004 09:13

    Vyzkoušela jsem tento recept, akorát jsem místo kostky čerstvého droždí použila sáček droždí sušeného a koláč jsem ještě před pečením posypala žmolenkou. Je skutečně výtečný a nadýchaný. Vřele dopdručuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Srpen Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Tartaletky

Tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

60
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
40
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč II.
Švestkový koláč II.
Švestkový koláč III.
Švestkový koláč III.
Švestkový koláč nohama nahoru
Švestkový koláč nohama nahoru
Švestkový koláč s cuketou
Švestkový koláč s cuketou
Švestkový koláč s drobenkou
Švestkový koláč s drobenkou
  • Recepty.cz
  • Švestkový koláč kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact