• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švestkový koláč kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Švestkový koláč kynutý

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 77
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestkový koláč kynutý
Švestkový koláč kynutý
Švestkový koláč kynutý
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 65
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks droždí (Kostka)
    • 2
      kg švestky
    • 1
      lžíce cukr krystal (Na posypání)

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme. Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut. Upečený koláč posypeme krystalovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

Kynutý koláč s ovocem a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Endorfína | 15. 8. 2020 12:06

    Rychlý a dobrý koláč, pekla jsem ho už podruhé, s těstem se skvěle pracuje, hezky kyne.. přidávám skořici a drobenku :) jen mám vždy připálený spodek, nevíte někdo co s tím?

  • Mar999 | 11. 7. 2017 16:28

    Výborný koláč.

  • Dana | 23. 8. 2015 18:02

    kostka droždí váží 42 gr

  • Dana | 23. 8. 2015 18:01

    kostka droždí váží 42 gr

  • Lenka | 20. 6. 2015 20:55

    Těsto je velmi chutné, není suché, vláčné, dobře se s ním pracuje,nelepí se.Použila jsem 1 balíček sušeného droždí. Jinak jsem poměry neupravovala,přesně odvážila.Nejsem v kynutých těstech začátečnice.Tohle jsem vyzkoušela 2x a nebudu uz péct jinak.

  • Katka | 13. 5. 2015 11:32

    super recept. Upekla jsem s boruvkama a luxusni :-* S testem se pekne pracuje, nelepi a po upeceni je velice chutne a mekke

  • Dana | 21. 2. 2015 10:52

    :-) PŘED HODINOU JSEM DOPEKLA KOLÁČ,JE FAKT DOBRÝ. TROŠICKU JSEM HO UPRAVILA DALA JSEM TAM JEDNO VEJCE A DROBENKU. DĚLALA JSEM HO ZE ZAMRAZENÝCH ŠVESTEK A PŘÍŠTĚ ZKUSÍM Z MĚRUNĚK. DOPORUČUJI MNAM. :-)

  • dana | 21. 2. 2015 10:44

    :-) :-)

  • Dana | 21. 2. 2015 10:43

    :-)

  • Augulupus
    Augulupus | 15. 2. 2015 23:00

    Juuu, to je takovejch dobrot. Mnam, mnam.

  • Augulupus
    Augulupus | 15. 2. 2015 22:58

    Ja nevim, jsem ji nikdy nevazil. :-D

  • olretass | 14. 1. 2015 14:21

    kolik vází u vás kostka drozdí?dekuji za odpoved. :-\ :-\

  • markéta | 1. 12. 2014 12:18

    Těsto bylo super. Vůbec se nelepilo. Použila jsem sušené droždí. Navrch dala tvaroh a jablka. Moc jsme si pochutnali. :-) :-)

  • Lucka | 11. 8. 2014 08:37

    Zkoušela jsem se světlýma blumama a byl vynikající, navrch přišla drobenka ;-)

  • Jana | 5. 8. 2014 06:54

    u nás váží čerstvé droždí 42 g, prášek do pečiva nevím :-(

  • Jana | 5. 8. 2014 06:53

    Milé dámy (a milí pánové), recept jsem zkoušela o víkendu. Nakonec jsem ho udělala na dva plechy, zdálo se mi, že je toho těsta na jeden plech nějak moc a já zase nemám ráda silné těsto :-) Přidala jsem tam ještě jeden domácí žloutek na barvičku. Musím říct, že koláč byl LUXUSNÍ!!! Těsto se nádherně zadělávalo, krásně kynulo, na vále se mi s ním fakt perfektně pracovalo bez nutnosti dalšího podsypání moukou. Pekla jsem na horkovzduch na 150° cca 45 minutek a bylo to tak akorát. Koláč jsem bohatě obložila švestkami, zasypala cukrem, jeden plech ještě mákem a druhý žmolenkou. Vzhledem k tomu, že toho bylo pro dva lidi moc, obšťastnila jsem rodinu a kolegy v práci. Všichni si jen chrochtali a mamka chce recept :-)

  • alik3 | 2. 7. 2014 08:49

    Kynuté těsto moc nedělám, protože se mi to nikdy moc nezdařilo. Ale od teď už budu dělat častěji. Koláč se vydařil výtečně, dělala jsem s borůvkama a navrch kokosovou žmolenku. Těsta je opravdu hodně a to nemám žádné malé plechy. Příště to udělám na dva.

  • Dana | 23. 8. 2013 14:04

    Vyborne, jen mi to trochu vic na plechu vyteklo, ale vzala jsem mensi plech a dal hodne svestek. Je opravdu vyborny :-P

  • Dana | 23. 8. 2013 14:04

    Vyborne, jen mi to trochu vic na plechu vyteklo, ale vzala jsem mensi plech a dal hodne svestek. Je opravdu vyborny :-P

  • Alena | 6. 8. 2013 09:32

    Vše mám připraveno,jdu ho vyzkoušet,díky ;-)

  • Eva | 1. 8. 2013 11:22

    Výborné! 8-) Dělám z polovičního množství těsta - je parádní jak na zpracování, tak i chuťově. Pod švestky dávám 2 tvarohy s vajíčkem a skořicí a samozřejmě drobenku! :-)

  • Ivča | 21. 4. 2013 14:48

    Uvidíme co z toho vznikne, ale zatím to vypadá dobře :) . Těsto je hezky vláčné. Jen neměli švestky, tak jsme koupili mraženou lesní směs :-D . Pak dám vědět jak chutnalo :-P

  • tonik | 5. 3. 2013 12:45

    Kostka drořdí váží 42 gramů. :-)

  • olga-ninni henningwall | 30. 1. 2013 17:24

    :-) tak ten musím zkusit upéct,jen nevím :-\ kolik vází u vás kostkka drozdí :-\ u nás ve Svédsku vází 50g,a kolik vází sácek prásku do peci´va???babo rad :-\ dík za radu! ;-)

  • Hana Dajdová | 12. 9. 2012 09:26

    vcera jsem upekla a je vynikajici, pritel se oblizoval az za usima

  • Markéta | 11. 9. 2012 10:26

    právě ho jdu vyzkoušet..uvidíme ;-)

  • Alexxa | 22. 8. 2011 12:56

    vynikající :-*

  • Jana Eliášková | 8. 5. 2010 14:31

    Vyzkoušela jsem tento recept a musím říct,že těsto je úžasné...byla jsem líná těsto hníst,tak jsem vše dala do domácí pekárny a takhle krásný těsto,které skvěle vykynulo,vůbec se nelepilo, jsem už dlouho neměla...chuťově zatím nevím,neb je stále v troubě :)

  • Sarka Havlikova | 15. 10. 2009 17:20

    porad jsem mela strach, ze mam malo svestek, tak jsem radeji taky udelala z poloviny davek. nakonec byly svestky opravdu huste a testo az prilis tenke... priste uz se snad nebudu tolik bat, lepsi by rozhodne bylo tlustsi testo pod hustou vrstvou ovoce. davam presto za 1 :-)pozila jsem navrch zmolenku a druzdi bylo z pytliku

  • Vierka Jakubová | 24. 8. 2009 19:38

    taky nám chutnal dávam za jedna... dokonca i kolegové od přítele si domluvili jednu davku :o) a přinesli domácí švestky :oD

  • vilda babič | 14. 8. 2008 10:17

    dělala jsem již 2x a vždy byl vynikající a měl doma velký úspěch ,děkuji za recept ! Dávám nahoru drobenku, Babičová

  • Lucie Kadera | 22. 7. 2008 18:34

    Naprosto skvely recept, testo je vlacne a nadychane vubec se nelepi. Delala jsem male kolacky s boruvkami, svestkami a merunkami, posypala drobenkou a bylo to vynikajici.A vejce tam podle me vubec nechybi.

  • Marketa | 27. 4. 2007 19:04

    Zloutky tam urcite nechybi, kolac je moc dobry a rekla bych, ze vydrzi dele vlacny a je nadychanejsi nez s nimi.

  • Alča | 11. 10. 2006 16:43

    Tento koláč jsem vyzkoušela také a je opravdu vynikající.

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 12:25

    Určitě musí být dobrý....ale mně v kynutém těstě chybí žloutky, bez nich to není ono - jak pro chuť, tak i pro oko !!

  • Jana | 3. 10. 2006 11:38

    Zdravím, tento koláč je fakt výborný a k tomu jednoduchý. Dělala jsem ho z 1/2 dávky na malý plech a navíc jsem ho posypala drobenkou: 2 hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, 1/2 Hery. Vřele doporučuji.

  • Katka | 4. 10. 2004 01:46

    Je vyborny,vrele doporucuji!

  • Ála | 20. 9. 2004 09:13

    Vyzkoušela jsem tento recept, akorát jsem místo kostky čerstvého droždí použila sáček droždí sušeného a koláč jsem ještě před pečením posypala žmolenkou. Je skutečně výtečný a nadýchaný. Vřele dopdručuji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Srpen Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Rukolová polévka

Rukolová polévka

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
36
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou…
34
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč II.
Švestkový koláč II.
Švestkový koláč III.
Švestkový koláč III.
Švestkový koláč nohama nahoru
Švestkový koláč nohama nahoru
Švestkový koláč s cuketou
Švestkový koláč s cuketou
Švestkový koláč s drobenkou
Švestkový koláč s drobenkou
  • Recepty.cz
  • Švestkový koláč kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact