Do mísy vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a promícháme, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, přidáme jedno vejce a rozdrobíme kostku droždí. Pečlivě promícháme, až vznikne hladké řidší těsto, které v přikryté míse necháme asi 25 minut vykynout. Mezitím vypeckujeme švestky a připravíme si 2 větší plechy, které vymažeme tukem.
2
Na každý plech vlijeme polovinu těsta, rukou namočenou v oleji upravíme hmotu na větší kulaté koláče, polijeme jogurtovou zálivkou a poklademe švestkami. Koláče necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do horké trouby a pečeme dozlatova asi 30-35 minut při teplotě 160 °C. Koláče krájíme až studené a podáváme ozdobené moučkovým cukrem.
3
Jogurtová zálivka: ovocný jogurt prošleháme s vejci a vanilkovým cukrem.