• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 284
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Možná jste u sladkých švestkových knedlíků zvyklí spíše na bramborové těsto a mák, tvarohová varianta je ale také velmi chutná a možná i méně pracná.

Tvarohové knedlíky

Suroviny

4 porce
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 150
      g hrubá mouka může být až 200 g
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl + na osolení vody
    • 15
      ks švestky přibližně
    • máslo na přelití
    • tvrdý tvaroh nastrouhaný, na posypání
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do větší mísy dejte měkký tvaroh, vejce a špetku soli. Postupně začněte přidávat mouku (lze použít i dětskou krupici) a rukama či vařečkou zpracovávejte těsto. Jakmile je těsto hladké, tvárné a přestane se lepit na ruce a mísu, je hotové.

RADA: Recept na švestkové knedlíky podle pana Cuketky

2
Švestky omyjte, menší můžete nechat v celku, větší rozpulte a zbavte pecky. Z těsta utvořte váleček, nakrájejte ho na plátky, z každého vytvarujte v dlaních placičku, zabalte do ní půlku nebo celou švestku, těsto kolem ní dobře uzavřete a knedlíky zakulaťte v dlaních.
3
Ve větším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Přidejte do ní lžičku soli, opatrně do ní vložte připravené knedlíky a jakmile voda začne opět vřít, jemně je podeberte vařečkou ode dna hrnce, aby se nepřilepily. Knedlíky vařte na mírném ohni a jakmile vyplavou na hladinu, vařte ještě 1–2 minuty. Celková doba vaření by měla být asi 8–10 minut v závislosti na velikosti knedlíků.

RADA: Ovocné knedlíky 5x jinak

4
Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou naběračkou na talíř a ihned je propíchněte na několika místech vidličkou, aby z nich unikla pára a zůstaly nadýchané. Rozdělte je na talíře a každou porci posypte nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ŠVESTKOVÝCH KNEDLÍKŮ A JAK SE JIM VYHNOUT: • Těsto se lepí, trhá se nebo je příliš tuhé: Příčinou je nejčastěji příliš vlhký tvaroh, což bývá ten, který je balený ve vaničce. Když se těsto lepí, řada lidí většinou přidává více mouky, což je chyba, protože pak knedlíky budou tuhé. Řešení je přitom jednoduché. Použijte tvaroh v kostce balený v alobalu. Pokud se těsto přesto lepí, přidávejte mouku po lžících, dokud nezískáte tu správnou konzistenci. Nezapomeňte také, že těsto by se mělo zpracovávat rychle a houževnatě [8]. • Knedlíky se při vaření rozpadají: Hlavní příčinou je špatně uzavřené těsto. Pokud není ovoce důkladně obaleno, do knedlíku se během vaření dostane voda a rozvaří ho. Další příčinou může být příliš mnoho mouky nebo vaření na moc prudkém plameni. • Knedlíky jsou po uvaření tuhé nebo gumové: Tento problém nejčastěji nastává, když knedlíky po vytažení z vody nedostatečně propíchnete a pára, která se uvnitř těsta drží, způsobí jeho sražení. Druhou možností je, že jste použili příliš mnoho mouky, nebo jste těsto příliš dlouho a silně hnětli, což aktivovalo lepek a těsto ztuhlo.

RADA: Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete úrodu

6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Do středu každé vypeckované švestky můžete místo pecky vložit malý kousek másla, kostku marcipánu nebo čokolády. Máslo se po uvaření roztaví a knedlík získá neuvěřitelně vláčnou texturu. Na posypání můžete použít i trochu mleté skořice nebo kardamomu. • Těsto si můžete připravit i den předem a uchovat ho v lednici, zabalené v potravinové fólii. • Uvařené knedlíky, které hned nesníte, skladujte v lednici. Před ohřátím je ideální napařit je nad hrncem s horkou vodou, aby si zachovaly svou nadýchanou texturu. Uvařené vychladlé knedlíky můžete také zmrazit – nejprve na tácku vedle sebe, a když ztuhnout, sesypte je do sáčku a uložte do mrazáku. Před přípravou je stačí zmrzlé dát na 2 minuty do vroucí vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BlahutkaAdel | 11. 8. 2022 13:14

    Skvěle :)

  • klostermanka | 26. 8. 2018 12:30

    na receptu jsem nic nezměnila, těsto bylo děsně lepivé, přesto jsem se snažila nepřidávát o moc víc mouky,než bylo uvedeno. Výsledek byl opravdu hrozný, to byly nejhorší švestkový knedlíky.

  • dadulka | 15. 9. 2016 11:58

    Knedliky se povedly,dala sem napul s polohr.m a 2lzice oleje,jen 1vejce.Mnamka ;-)

  • dadulka | 15. 9. 2016 11:54

    Knedle se povedly,dala jsem pul hrube a pul polohr.m.jedno vejce a 2 lzice oleje,varila cca 7 min.mnam mnam :-* ;-)

  • terka | 8. 9. 2016 20:27

    luxusní <3 mňami mňam

  • vanessa | 5. 9. 2016 14:12

    Já dělám tvarohové těsto takto : 250 g měkkého tvarohu , 200 g polohrubé mouky , 1 celé vejce ,špetku soli , 2 lžíce oleje ( dříve jsem tam dávala máslo ,ale knedlíky byly jak tenisáky ) Vaří se podle velikosti švest. knedlíků - 8 až 10 minut. "3" + 7

  • František | 4. 9. 2016 13:25

    Knedlíčky se povedly :-) ; doporučuji vynechat vajíčka a dát pouze 200g krupice/ hrubé mouky.

  • honza | 28. 8. 2016 18:46

    souhlas tenisáky !! :-S

  • Zdeněk | 28. 8. 2016 14:33

    Tak jsem konečně dnes vyzkoušel tento recept a knedlíky se povedly. Jen s tou moukou to nesmíte přehnat, dal jsem jen 200 gr a bylo to akorát. Těsto bylo krásně vláčné. Při koulení knedlíků je třeba si stále moučit ruce a jde to pak krásně. Pak jen vyškvařit máslo a polít knedlíky 12% smetanou a strouhaným tvarohem. :-)

  • Vlaďka | 25. 8. 2016 22:55

    Nebyly špatné, s těstem se dobře pracovalo, ale na to, že má jít o knedlíky z tvarohového těsta, jsem tam ten tvaroh vůbec necítila a to jsem postup receptu dodržela. Jako by to bylo jen z mouky.

  • Libor | 24. 8. 2016 11:23

    asi po nich nebudu mít dlouho hlad. nejdřív sem musel do toho lepidla přidat dost mouky a teď bych s nima mohl hrát tenis

  • Vašek | 16. 8. 2016 06:01

    Ty vajíčka s vejcem se mají smíchat a nebo ušhlehat ?

  • Jirka | 5. 8. 2016 10:53

    Nezapomněl autor na prášek do pečiva?Knedlíky mě přišli tuhé :-(

  • Ajinka | 5. 7. 2016 11:16

    testo super vlacny..a knedle mnamina..super recept..to zvladnou i moje deti se mnou udelat :-) <3 ;-)

  • Kristynka | 14. 9. 2015 12:23

    Vybornej recept, mela jsem z nej strach ale knedlíky se povedly a jsou vyborny, diky moc za recept :-) :-P

  • MAJA | 14. 9. 2015 11:26

    Dělám je už léta,manžel je miluje.Mouku dávám od oka.

  • liona | 13. 9. 2015 12:20

    ano-vynikající

  • Vlasta | 10. 9. 2015 10:24

    Vynikající!!

  • Tadada | 29. 4. 2015 13:00

    hlavně ten zeď asi co :-(

  • andy | 30. 8. 2014 09:58

    tvaohy stoji za prd jsou dost vodove pak je vetsi spotreba mouky jina knedle super zaprasilo se ponich ani nevim jak :-D

  • Tarrendine | 28. 8. 2014 09:26

    Takze recept jsem odzkousel, na dvojitou davku jsem spotreboval asi tak 600g mouky. JInak knedliky byly naprosto uzasny a vsechny behem vecere zmizeli. Diky za recept :)

  • sarah | 20. 8. 2014 16:29

    Taky jsem přidala více mouky :-) ;-)

  • Renata | 4. 8. 2014 15:33

    Tento recept na ovocné knedlíky jsme dělaly vždy s mojí maminkou a vždycky nám chutnalya a táta se mohl po nich doslova utlouci, jak mu chutnaly. Teď jsem vdaná 32let a moje dcera i zeď si na nich taky pochutnávají a mají je rádi. ;-)

  • saly15
    saly15 | 3. 4. 2013 15:27

    no snad jsem jediná, kdo dává mouky mín... já nikdy nedala víc než 230g ... spíš méně :-\

  • Klara | 24. 2. 2013 14:19

    Takw´ jsem přidala víc mouky:) jinak ale byly mooc dobré:) ;-)

  • CindyL | 17. 2. 2013 13:19

    Nemám zatím s knedlíky moc zkušeností. Tyto chutnaly výborně. Jen to patlání před tím. Je to takhle u každého tvarohového těsta?

  • saly15
    saly15 | 25. 10. 2012 19:21

    Super, povedli se na výbornou, moc díky,... jen jsem dala dvě lžíce másla a rozpostila ho, pak přidala k vejcům a tvarohu... jinak jsem recept zachovala... skvěle se s těstem pracovala, teda myslela jsem že to bude horší-... ;-)

  • Helena | 2. 8. 2012 17:29

    Děkuji za recept.Věděla jsem,jak se to dělá od mamky,ale chtěla jsem něco IA.A tohle je opravdu prima a povedlo se!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 23. 11. 2011 18:43

    Taky jsem přidávala trochu mouky navíc, ale jinak dobré ;-)

  • iw | 30. 8. 2011 13:17

    Ještě jsem musela postupně přidávat mouku, ale povedly se napoprvé... moc dobré :-) Díky za recept.

  • ája | 31. 7. 2011 10:29

    Na toto množství mouky patří do těsta měkký tvaroh - kosta 250 g

  • Simča S.
    Simča S. | 12. 6. 2011 16:05

    Tady je uveden tvaroh na posypání, ale podle názvu by mělo jít o tvarohové těsto, ale v těstě tvaroh uveden není... Prosím, jde to napravit???

  • Michelle | 10. 2. 2011 20:13

    Dobrý den...mohu se zeptat jaký tvaroh mám přidat do toho těsta??? Děkuji... <:-)

  • svobo2 | 16. 10. 2010 21:11

    V ingrediencích chybí tvaroh, který patří do těsta

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Ovocné bramborové a tvarohové knedlíky Knedlíky
Pokrmy Sladké Srpen Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Sůl Švestky Tvrdý tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Treska v krustě

Treska v krustě

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Batátový koláč

Batátový koláč

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

283
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
220
Máslové řízky
Máslové řízky
207
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
18
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Švestkové knedlíky II.
Švestkové knedlíky II.
Švestkové knedlíky s povidly
Švestkové knedlíky s povidly
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové kuře
Švestkové kuře
Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…
Švestkové šátečky s povidly
Švestkové šátečky s povidly
  • Recepty.cz
  • Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact