Ja robím knedlíky zo zemiakového cesta do ktorého ingrediencie nikdy nevážim. večšinou robím zo zbytku varených zemiakov, musia byť stuidené,kúsok masla, soľ, jedno vajce a toľko hrubej múky, koľko zemiaky príjmu aby cesto bolo pevné. Žiadne tekutiny!!!!!
Já je vlastně klasicky dělám taky bez tuku a mlíka,ale myslela jsem,že to bude jemější a zase o něco lepší.Takhle jsem s tím mohla lepit dlaždičky a nikdy by je nikdo neodtrhnul! :-D
Ani se nedivím, že těsto lepilo. Podle mě je tam zbytečně moc tekutiny.Já dávám na 3/4 kg brambor 2 vejce a mléko žádné. Pak stačí cca 300 g mouky a s těstem se krásně pracuje.
...jo a nejlepší jsou postudenu s mletým cukrem přelité zakysanou smetanou.
Já dávám hrubou mouku a nepřidávám tuk...
Tak,ještě nikdy jsem tady nedávala pětku a nedám ji ani teď,protože to,co se mi stalo,může být mou blbostí.Nicméně,těsto jsem dělala přesně podle receptu a byl to děs.Mouka dle potřeby.. No,myslela jsem,že jsem v nějakém špatném filmu.Přidávala jsem ji a těsto se lepilo víc a víc.Nevím,jestli ještě teď nemám těsto někde na těle,možná i za ušima.Takže návštěva byla nadšená i z chlebem se salámem,protože těsto je v koši.Děkuji,za ten neskutečný zážitek,už nikdy víc!
Knedlíky byly moc dobré, jenom jsem dala méně mléka (asi 6 lžic) a myslím, že to úplně stačilo.
Knedlíky byly moc dobré, jenom jsem dala méně mléka (asi 6 lžic) a myslím, že to úplně stačilo.