Recept je naprosto jednoduchý. Jde o knedlíky NEKYNUTÉ, které budete díky tomu mít raz dva :)
2
Do misky si nasypeme hrnek mouky a přidáme špetku soli. Toto pak zalijeme horkou vodou. Vařečkou či za pomocí dlaní, vypracujeme těsto. Necháme chvilku odpočinout a pak z těsta utvoříme na vále jakéhosi hada. Na to pokládáme vždy s malým odstupeme švestku. Nožem pak rozkrájíme a oddělíme části těsta se švestkou tak, aby bylo možno z každého dílku švestku zabalit v knedlík. Každý knedlík pak ještě obalíme v mouce.
3
Připravené knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody, kde jsou asi tak za 7
4
minut hotové. Láďa Hruška doporučil servírovat s mákem, cukrem a přelít rozpuštěným máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
johny last
|16. 8. 2015 14:38
těsto chuťově celkem dobré, ale špatně napsaný poměr voda/mouka, ve skutečnosti stačí 1/3. též jsme museli počkat až těsto zchladne, s vařící vodo se v ruce špatně pracuje.zkusili jsme tento recept jen proto,že nám došel tvaroh na přípravu tvarohového těsta