• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švestková žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

Švestková žemlovka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 33
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • máslo na vymazání zapékací misky
    • 2
      ks vejce větší
    • 2,50
      dl mléko 2 -
    • 1,50
      lžíce moučkový cukr
    • hnědý rum dle chuti - není nutný
    • švestky vypeckované čerstvé nebo kompotované, dle potřeby a chuti
    • 6
      ks houska nebo rohlíky, starší, cca
    • skořice - mletá dle chuti
    • cukr krupice dle chuti
    • 3
      lžíce rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

1
Mléko rozmícháme se žloutky, housky pokrájíme na plátky, pokrájíme švestky, vymažeme zapékací mísu.

RADA: Ochutnejte nekynuté lívance bez vajec

2
Na dno zapékací mísy naskládáme první vrstvu plátků housky, kterou jsme namočili v mléce se žloutky, na ně dáme vrstvu pokrájených švestek, které dle chuti posypeme skořicí a cukrem (skořicovým cukrem), na švestky dáme opět vrstvu namočených plátků housky, poté švestky, které opět pocukrujeme a ochutíme skořicí, na závěr dáme zbylé plátky housky namočené v mléce, které pokapeme rozpuštěným máslem a troškou rumu.
3
Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů péct na cca 35 minut, pak odkryjeme a dál pečeme dalších cca 5 minut, během kterých si připravíme tuhý sníh vyšlehaný z bílků, špetky skořice a moučkového cukru. Sníh pak naneseme na žemlovku a dopečeme dozlatova.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Podáváme s kompotem nebo čajem. V tomto receptu jsem použil kulatou zapékací mísu o průměru 20 cm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Šmídová | 31. 8. 2016 13:31

    Tohle je tedy vážně skvělá žemlovka, moje první švestková. Dnes byla z čerstvých švestek a teď mám i další recept, kde budu v zimě používat zavařené švestky, které si dělám hlavně na koláče. Děkuji za recept.

  • IVANA | 9. 9. 2015 20:19

    BYLA TO SENZACNI VECERE, DEKUJEME.

  • Michaela | 29. 3. 2015 22:24

    Výborná, dávám kompot.

  • Veronika | 7. 10. 2014 16:31

    Měla jsem v lednici ještě pár švestek,taky mi zbylo pečivo z neděle a tak jsem se nechala zlákat.Byla výborná a přišla vhod i manželovi.

  • Markéta | 3. 12. 2013 14:21

    Výborná...moc jsme si pochutnali <:-) skvěla volba pro toho kdo nemá rád pečené jablka:-) Já jsem místo čerstvých švestek dala zavařené a bylo to vynikající:-) cukrem jsem šetřila, ale másla přidala:-) opravdu slast co stojí za hřích :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Žemlovka Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Sladké Z mléka / sýra Pro děti Bezmasá jídla Z ovoce Oběd Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Houska Máslo Mléko Moučkový cukr Rozpuštěné máslo Skořice - mletá Švestky Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

77
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
45
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání
Švestková roláda
Švestková roláda
Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Švestkové bonbonky
Švestkové bonbonky
Švestkové buchty
Švestkové buchty
  • Recepty.cz
  • Švestková žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact