Na dno zapékací mísy naskládáme první vrstvu plátků housky, kterou jsme namočili v mléce se žloutky, na ně dáme vrstvu pokrájených švestek, které dle chuti posypeme skořicí a cukrem (skořicovým cukrem), na švestky dáme opět vrstvu namočených plátků housky, poté švestky, které opět pocukrujeme a ochutíme skořicí, na závěr dáme zbylé plátky housky namočené v mléce, které pokapeme rozpuštěným máslem a troškou rumu.
3
Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů péct na cca 35 minut, pak odkryjeme a dál pečeme dalších cca 5 minut, během kterých si připravíme tuhý sníh vyšlehaný z bílků, špetky skořice a moučkového cukru. Sníh pak naneseme na žemlovku a dopečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Šmídová
|31. 8. 2016 13:31
Tohle je tedy vážně skvělá žemlovka, moje první švestková. Dnes byla z čerstvých švestek a teď mám i další recept, kde budu v zimě používat zavařené švestky, které si dělám hlavně na koláče. Děkuji za recept.
IVANA
|9. 9. 2015 20:19
BYLA TO SENZACNI VECERE, DEKUJEME.
Michaela
|29. 3. 2015 22:24
Výborná, dávám kompot.
Veronika
|7. 10. 2014 16:31
Měla jsem v lednici ještě pár švestek,taky mi zbylo pečivo z neděle a tak jsem se nechala zlákat.Byla výborná a přišla vhod i manželovi.
Markéta
|3. 12. 2013 14:21
Výborná...moc jsme si pochutnali <:-) skvěla volba pro toho kdo nemá rád pečené jablka:-) Já jsem místo čerstvých švestek dala zavařené a bylo to vynikající:-) cukrem jsem šetřila, ale másla přidala:-) opravdu slast co stojí za hřích :-*