Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr a po jednom všleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku namočenou ve studené vodě a dobře vyždímanou a s utěrkou stočíme. Po minutě roztočíme a stočíme zpět, už bez utěrky. Necháme vychladout.
Odpeckované švestky i se šťávou rozmixujeme, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme nabobtnanou a rozpuštěnou želatinu (množství asi na 400 g hmoty) a necháme chladnout. Když začne masa houstnout, přimícháme vyšlehanou šlehačku a natřeme na piškotový plát. Roládu stočíme opatrně, přehneme ji jen 2-3x. Dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme jemně práškovým cukrem, můžeme i ozdobit šlehačkou.