Do rozpuštěného másla (přidávám trochu oleje, kvůli přepalování) vhodíme na proužky nakrájená prsa, zprudka orestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a švestky překrájené na proužky. Dle chuti sůl a špetku zázvoru. Chviličku restuji bez pokličky, pak přiliji cca 1 dcl vody, přikryju a dusím. Naprosto stačí 20 minut a je hotovo.
2
Tento recept jsem udělala jako nouzovku a stal se jedním z nejoblíbenějších jídel rodiny. Má krásnou barvičku a chutí připomíná trochu houby a trochu ořechy. Kdo má rád víc šťávy, tak prostě přilije trochu víc vody a zahustí trochou Solamylu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
K. Z.
|3. 3. 2009 20:36
Mohu doporučit, bylo to moc dobré. Také jsme dělali s kaší. A navíc jsem ještě ke švestkám přidala nakrájené loupané mandle. :)
Marie Svobodová
|14. 10. 2007 16:25
Skutečně zvláčtní vynikající chuť, já udělala bramborovou kaši a určitě budu brzy dělat znovu.
frankovka *
|14. 10. 2007 12:14
Vyzkoušel jsem a je to vážně vynikající jídlo, zajímavá chuťová varianta. Přemýšlel jsem nad přílohou, asi by se hodila bramborová kaše. Ale já jsem dal vrtulky panzani a zadařilo se - mňamka!:-))