• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Švestková nutela
Napište svůj komentář k receptu

Švestková nutela

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 55
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková nutela
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2,50
      kg švestky - vypeckované
    • 200
      g kakao 150 -
    • 3
      ks čokoládový pudink nebo kakaový (prášek) 2 -
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).
2
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
3
3 - Švestkovou "nutelu" plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.
4
* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.
5
* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g.
6
* Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).
7
Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
8
Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná Nutela

Jablečná Nutela

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2018 11:16

    majkl1679: ...díky :) !

  • majkl1679 | 23. 10. 2018 12:03

    Dobrá , ovoce bylo hafo ...

  • Olina | 31. 8. 2016 14:13

    Na perníku bude určitě luxusní!

  • Olina | 31. 8. 2016 14:11

    Povedla se mi skvěle. Asi jí nemám tak tmavou, jak by měla být, protože jsem měla jen stogramový pytlíček kakaa, ale stejně je k doslova k sežrání :DDDDD

  • Anna Barková | 24. 8. 2015 18:25

    Děkuji za recept, nutela je výborná a výroba snadná.

  • Hanka | 9. 8. 2015 08:51

    Vynikající pomazánka :-) milé překvapení :-)

  • Kateřina Formánková | 31. 7. 2015 11:09

    Je to výborné a budu určitě přidělávat, protože švestek je a bude ještě dost. Zkoušeli jsme jí jak na housky s máslem tak i na perník a nemá chybu.

  • Květa | 10. 8. 2014 17:43

    Po roce se k receptu vracím. Musím doplnit zásoby a protože švestek je dosti, mám co dělat., ale když všem tak chutná, dělám jí ráda.

  • allena89
    allena89 | 24. 11. 2013 14:16

    Výborná.

  • Kopecká | 30. 9. 2013 22:15

    Jsem ráda, že jsem objevila právě tenhle šikovný recept. Udělala jsem dnes dalších pár sklenic, je opravdu výborná a využití najde v ledacčem.

  • Pavla | 9. 9. 2013 12:51

    Také se přidávám s pochvalou, je opravdu výborná :-* .

  • Mirka Nedělová | 31. 8. 2013 15:27

    Já jsem švestky pomlela hned. Je to celkem rychlé a především mooc dobré. Něco mezi povidly a marmeládou. Za mojí věčně nenasytnou rodinu doporučuji zkusit uvařit. Využití má velké a kakaa mi muselo stačit 10 dkg, víc jsem neměla.

  • Květa | 16. 8. 2013 19:59

    Velice dobrý recept, děkuji a doporučuji. Jíme jí i na krajících chlebů s máslem, výborná je i na vdolečkách sypaných tvarohem atp. Povidla dělám také, ale nutela u nás vítězí.

  • Miloslava Hadravová | 28. 7. 2012 20:15

    Něco podobného dělám z jablek a je to parádní, švestkovou zkusím taky.

  • bobina | 12. 9. 2011 13:38

    z receptu jsem nadšená,švestky jsem pomlela už před vařením,pak vmíchala zbytek,povařila a je z toho hotová delikatesa!!!!!!!!!!

  • kuchařka | 30. 8. 2011 07:59

    je výborná, do rána po vychladnutí pěkně ztuhla, má hustotu asi jako marmeláda a dala jsem dva pudinky

  • M.Rychlá | 25. 8. 2011 22:49

    Už mi zbývá jen umýt pocákaná kamna a mám hotovo ;-) . Nechala jsem trochu na talířku vychladit na ochutnání a jeví se to velmi dobře O:-) , doufám,že nebude pudink dělat neplechu a nutela vydrží delší dobu :-\ .

  • RomankaTr. | 25. 8. 2011 09:04

    Pudinky jsem dala čokoládové a radši tři, nebot švestky jsou hodně zralé a štavnaté a kakao jsem nechla na 150g. Nutela je tuhá dost. Dnes ráno jsme jí chutnali do jogurtu s cornflakes a je tak dobrá, že jí ještě jednu dávku udělám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr krupice Kakao Švestky Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Slané cukroví

Slané cukroví

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

301
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
72
Klasické lečo
Klasické lečo
61
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
58
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Švestička v křupavé slanině
Švestička v křupavé slanině
Švestková bublanina se smetanovou polevou
Švestková bublanina se smetanovou…
Švestková galetka
Švestková galetka
Švestková pikantní marináda
Švestková pikantní marináda
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání
  • Recepty.cz
  • Švestková nutela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact