• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Švestková nutela
Napište svůj komentář k receptu

Švestková nutela

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 55
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková nutela
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2,50
      kg švestky - vypeckované
    • 200
      g kakao 150 -
    • 3
      ks čokoládový pudink nebo kakaový (prášek) 2 -
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).
2
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
3
3 - Švestkovou "nutelu" plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.
4
* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.
5
* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g.
6
* Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).
7
Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
8
Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná Nutela

Jablečná Nutela

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2018 11:16

    majkl1679: ...díky :) !

  • majkl1679 | 23. 10. 2018 12:03

    Dobrá , ovoce bylo hafo ...

  • Olina | 31. 8. 2016 14:13

    Na perníku bude určitě luxusní!

  • Olina | 31. 8. 2016 14:11

    Povedla se mi skvěle. Asi jí nemám tak tmavou, jak by měla být, protože jsem měla jen stogramový pytlíček kakaa, ale stejně je k doslova k sežrání :DDDDD

  • Anna Barková | 24. 8. 2015 18:25

    Děkuji za recept, nutela je výborná a výroba snadná.

  • Hanka | 9. 8. 2015 08:51

    Vynikající pomazánka :-) milé překvapení :-)

  • Kateřina Formánková | 31. 7. 2015 11:09

    Je to výborné a budu určitě přidělávat, protože švestek je a bude ještě dost. Zkoušeli jsme jí jak na housky s máslem tak i na perník a nemá chybu.

  • Květa | 10. 8. 2014 17:43

    Po roce se k receptu vracím. Musím doplnit zásoby a protože švestek je dosti, mám co dělat., ale když všem tak chutná, dělám jí ráda.

  • allena89
    allena89 | 24. 11. 2013 14:16

    Výborná.

  • Kopecká | 30. 9. 2013 22:15

    Jsem ráda, že jsem objevila právě tenhle šikovný recept. Udělala jsem dnes dalších pár sklenic, je opravdu výborná a využití najde v ledacčem.

  • Pavla | 9. 9. 2013 12:51

    Také se přidávám s pochvalou, je opravdu výborná :-* .

  • Mirka Nedělová | 31. 8. 2013 15:27

    Já jsem švestky pomlela hned. Je to celkem rychlé a především mooc dobré. Něco mezi povidly a marmeládou. Za mojí věčně nenasytnou rodinu doporučuji zkusit uvařit. Využití má velké a kakaa mi muselo stačit 10 dkg, víc jsem neměla.

  • Květa | 16. 8. 2013 19:59

    Velice dobrý recept, děkuji a doporučuji. Jíme jí i na krajících chlebů s máslem, výborná je i na vdolečkách sypaných tvarohem atp. Povidla dělám také, ale nutela u nás vítězí.

  • Miloslava Hadravová | 28. 7. 2012 20:15

    Něco podobného dělám z jablek a je to parádní, švestkovou zkusím taky.

  • bobina | 12. 9. 2011 13:38

    z receptu jsem nadšená,švestky jsem pomlela už před vařením,pak vmíchala zbytek,povařila a je z toho hotová delikatesa!!!!!!!!!!

  • kuchařka | 30. 8. 2011 07:59

    je výborná, do rána po vychladnutí pěkně ztuhla, má hustotu asi jako marmeláda a dala jsem dva pudinky

  • M.Rychlá | 25. 8. 2011 22:49

    Už mi zbývá jen umýt pocákaná kamna a mám hotovo ;-) . Nechala jsem trochu na talířku vychladit na ochutnání a jeví se to velmi dobře O:-) , doufám,že nebude pudink dělat neplechu a nutela vydrží delší dobu :-\ .

  • RomankaTr. | 25. 8. 2011 09:04

    Pudinky jsem dala čokoládové a radši tři, nebot švestky jsou hodně zralé a štavnaté a kakao jsem nechla na 150g. Nutela je tuhá dost. Dnes ráno jsme jí chutnali do jogurtu s cornflakes a je tak dobrá, že jí ještě jednu dávku udělám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr krupice Kakao Švestky Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Makové koblížky

Makové koblížky

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

56
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
30
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Skořicový elixír
Skořicový elixír

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Švestička v křupavé slanině
Švestička v křupavé slanině
Švestková bublanina se smetanovou polevou
Švestková bublanina se smetanovou…
Švestková galetka
Švestková galetka
Švestková pikantní marináda
Švestková pikantní marináda
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání
  • Recepty.cz
  • Švestková nutela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact