V míse smíchejte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Postupně přidávejte změklé máslo, nakonec vmíchejte podmáslí. Míchejte, dokud se vše společně nespojí ve vláčné těsto. Pokud by se vám zdálo těsto suché, přidejte trochu vody. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a dejte odpočinout na půl hodiny do lednice.
Mezitím si připravte náplň. V misce smíchejte všechny ingredience, nakonec přidejte švestky, dobře promíchejte a odstavte. Předehřejte si troubu na 170°C a vyložte si plech pečícím papírem. Těsto vyndejte z lednice a nechte chvilku odstát.
3
Na pomoučněném válu hladkou moukou rozválejte těsto. Pomocí válečku ho opatrně přeneste na plech. Do středu těsta rozložte švestky, nechte cca 10 cm od kraje volno. Okraj těsta přehněte přes švestky, vždy kousek po kousku, dokud nebudete mít celý kruh uzavřený. Nakonec okraje potřete rozšlehaným vajíčkem a celé posypejte trochou cukru, pečte dozlatova cca 45 minut. Před podáváním nechte vychladnout, aby byla galetka pevná náplň vám nevytekla.