Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem. Do poslední dávky mouky rozmícháme prášek do pečiva.
2
Těsto vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Naskládáme švestky, posypeme vanilkovým cukrem a krystalovým cukrm podle chuti a zalejeme polevou, kterou jsme udělali důkladným smícháním smetany a vejce.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě okolo 200 °C cca 20 minut. Hotové pocukrujeme práškovým cukrem.
Bublanina nám moc chutnala, byla vlahá a ne suchá. Využila jsem na ni mražené švestky a vůbec to nevadilo, že nebyly čerstvé.
Andrea
|19. 2. 2012 14:08
Tato bublanina nema chybu, je vynikajici, vlacna, delala jsem 2x a pokazde se po ni zaprasilo. Doporucuji !!
Mirka.G.
|13. 7. 2011 14:10
Eliška, až teraz som si prečítala Váš komentár, mrzí ma, že sa Vám nepodarila, ale tá doba pečenia dosť závisí od rúry. To musíte prispôsobiť svojim zvklostiam, ako Vám rúra pečie.
Eliška Pecenová
|26. 12. 2010 17:30
No docela by mě zajímalo, jestli to někdo z komentátorů pekl. Po dvaceti minutách pečení byla krásně syrovoučká! Chtěla jsem vyzkoušet nový recept a akorát mi to pokazilo náladu. Tak jen doufám, že to ještě nějak spravím... :-(
Helena Davídková
|1. 11. 2009 17:39
výborná a vláčná bublaninka - dělala jsem jí s třešničkama a ještě nikdy se mi takhle nadýchaná nepovedla - díky za recept, myslím, že jsem ji nepekla naposledy
Veronika Glozarova
|14. 8. 2008 15:10
Opravdu skvělá vláčná buchta. Moc nám chutnala. Měla jsem kyselé švestky ale cukr to vyvážil. Moc chválím :-)
Dáša Nespěšná
|21. 8. 2007 12:11
Děkuji za radu, zkusím to příště...:-)
Mirka G.
|18. 8. 2007 11:11
Dáša, cukor si možno pravdaže upraviť podľa chuti a v tomto prípade závisí asi aj od druhu a šťavnatosti sliviek, asi ste mala sladučké a šťavnaté :-) Ja väčšinou poukladám polovičky tesne vedľa seba a je to akurát.
Dáša Nespěšná
|7. 8. 2007 20:38
Buchta byla dobrá , jen si myslím, že stačí míň cukru. Taky asi omezené množství švestek, protože já jsem jich asi dala více než bylo třeba, tak jsem jí měla hooodně mokrou...
Di
|6. 6. 2007 17:26
Velmi dobrá buchta k odpolední kávě nebo ke snídani.
Marcela Šepsová
|6. 6. 2007 08:09
Výborný, do týdne jsem upekla 2 plehy. Místo švestek jsem dala třešne a jahody sezoní ovoce a nemá chybu. Moc chutnal a dávám 1