plátek
slanina
váhalova (příp.jiná v tvaru pravidelného obdélníku)
3
dl
horká voda
vroucí!
0,01
dl
slivovice
nemusí být
Postup přípravy receptu
1
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do slaniny. Propíchneme dvěma do vody předem namočenými parátky do kříže tak, aby slanina pevně držela.
2
Hop na gril a když je slanina krásně dozlatova, můžeme to celé sníst :)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
helen drapalova
|25. 6. 2009 20:47
mnam, grilovali jsme na helmansim rakletaku (vyhrala jsem ho v soutezi helmans, tak mu tak rikame) a byla to lahudku, diky za recept
Di -
|24. 3. 2009 09:43
Tak tohle miluju. Švestičky ale namáčím pouze do slivovice (měla jsem teď zakový hodně měkký druh) a balím do nich mandli. Slaninu potírám ještě hořčicí. Je to mňamka. Stačí upéci v troubě na plechu pokrytém pečícím papírem. Bez mandličky se také dají napichovat na kuřecí špíz.