• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švejkův grog
Napište svůj komentář k receptu

Švejkův grog

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švejkův grog
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 3
      ks nové koření
    • 6
      ks pepř celý
    • 10
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg cukr
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
1/2 l vody dej svařit s novým kořením (2-3), 6 celých pepřů, 10hřebíčků, kousek celé skořice, kousek citr. kůry(asi z půlky citronu) a šťávu z celého citronu a přidej 1/2 kg cukru.Po svaření přidej 3 dcl bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej rum (flašku 1 l) a znovu přiveď k varu. Pozor, aby neuteklo. Pak na stole sundáme poklici a vystupující páry se zapálí a hned zase hrnec přikryjeme. Tím slavnostní obřad vaření končí. A kdo to řekne, že tam máš přidat vanilku, tak mu dej přes držku!
2
Opsáno ze Švejkovy kuchařky a vlastnoručně vyzkoušeno z poloviny dávky. Je to boží a jako dělané do těch současných mrazů. Ale doma, protože je to fakt síla! Je to nápoj tak silný, že pod jeho účinkem lze přeplavat známý kanál La Manche
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Kávový grog

Kávový grog

Karamelový grog

Karamelový grog

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Siky | 17. 12. 2012 15:18

    Moc by me zajimalo, jak tohle chutna, protoze puvodne ten recept zni jinak: Půl litru vody dej svařit s 2-3 zrny nového koření, lO zrny hřebíčku, kousek skořice, citronové kůry a šťávu z celého citronu a přidej půl kila cukru. Po svaření přilej tři litry bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej litr koňaku a znovu povař, ale dej pozor, aby to neuteklo!! Po postavení na stůl se sundá puklice a páry se zapálí a hned zas se nádoba přikreje. Tím slavnostní obřad vaření grogu končí. A kdo ti řekne, že tam máš dát vanilku, tak mu dej přes držku! viz napr. http://www.databazeknih.cz/citaty/jaroslav-hasek-1 Vcelku rozumim nahrazeni konaku rumem, ale misto 3l vina dat jen 3dl ??!!!! :-)))

  • petul | 8. 8. 2007 17:00

    co znamená vystupující páry se zapálí?

  • Mona | 3. 8. 2007 20:24

    Davam se tam takovy koreni, ktere je napsane v receptu :) Tzn.: nove koreni, pepr, hrebicek, skorice.

  • Ňulinka - | 3. 8. 2007 17:39

    V postupu je napsáno:NOVÉ KOŘENÍ!

  • Eva P. | 3. 8. 2007 14:32

    A jaký koření se tam dává???

  • Anonym | 31. 1. 2006 08:57

    super!!! dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Grog
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citron Cukr Hnědý rum Hřebíček Nové koření Pepř celý Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Žravé řezy

Žravé řezy

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Švejkův grog
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact